Inför dagens Formel 1 lopp som går i Baku, Azerbaijan leder Sebastian Vettel årets F1 cirkus före Lewis Hamilton. Spänning kan utlovas idag då pole position innehas av jagande Hamilton med Vettel startandes från fjärde grid. Emellan de två startplaceringarna har de två finländarna Bottas och Räikkönen klämt in sig. För dig som är intresserad av hur gårdagens kvalificeringslopp inför dagens startpositioner gick till kan läsa allt om detta här.

Race-start klockan 15:00 och loppet direktsänds på ViaPlay!

Tur-kallingar

Grid Azerbaijan Grand Prix 2017:

 1. Lewis Hamilton, Mercedes
 2. Valtteri Bottas, Mercedes
 3. Kimi Raikkönen, Ferrari
 4. Sebastian Vettel, Ferrari
 5. Max Verstappen, Red Bull
 6. Sergio Perez, Force India
 7. Esteban Ocon, Force India
 8. Lance Stroll, Williams
 9. Felipe Massa, Williams
 10. Daniel Ricciardo, Red Bull
 11. Daniil Kvyat, Toro Rosso
 12. Kevin Magnussen, Haas
 13. Nico Hulkenberg, Renault Sport
 14. Pascal Wehrlein, Sauber
 15. Carlos Sainz, Jr. Toro Rosso
 16. Romain Grosjean, Haas
 17. Marcus Ericsson, Sauber
 18. Stoffel Vandoorne, McLaren
 19. Fernando Alonso, McLaren
 20. Jolyon Palmer, Renault Sport

Spel på Vettel topp 3

Sju F1-lopp har tidigare körts i år och Sebastian Vettel samt Lewis Hamilton har vunnit tre var. Enda loppet med en annan segrare var när finländaren Bottas lyckades med en fullträff i Rysslands Grand Prix i slutet av april. För vårt svenskhopp Marcus Ericsson har det gått upp och ner, mestadels ner ärligt talat. Många turer och problem med bilarna har gjort att Sauber-stallet fått se sina förare kriga till sig några enstaka poäng här och där. Idag kan vi nog inte vänta oss några topplaceringar heller. Marcus startar fyra från slutet (17:e grid) och stallkamraten Pascal Wehrlein från 14:e grid.

Lewis Hamilton har i och med sin pole position i Baku ett utmärkt utgångsläge för att ta sin fjärde seger för året. I så fall skulle han också utöka totalledningen i Formel 1 serien för året. Men att spela på honom som segrare i Azerbaijan Grand Prix ger lite för dåligt i odds (1.40 @ betsafe) enligt mig. Då har jag istället hittat ett intressantare odds med spel på att Sebastian Vettel avancerar minst en placering från sin grid och tillslut går i mål bland de tre främsta. Ett sådant spel ger istället oddset 1.85 @betsafe!

[table id=22 /]

Betsafe älskar motorsport

Betsafe fullkomligen älskar sport med fart och är enligt oss på Svenskt Spel bäst bland spelbolagen på motorsport. Kolla in Street F1-klippet här!