Dalkurd välkomnar Norrby i Superettans omgång 14 denna måndag 26 juni som är det sista som händer innan sommaruppehållet. Nästa match för Dalkurds del är mot IK Frej borta den 23 juli och för Norrbys del så tar man emot Falkenberg den 22 juli.

TV-kanal och Live Stream

Matchen startar kl 19:00 och sänds på C More i tv, mobil, dator och surfplattan. Vi har tidigare skrivit om hur du kan titta på Superettan via live stream. Och du kan också prova på C More Gratis i 2 veckor!

Dalkurd – Norrby Speltips 26/6

För både Dalkurd och Norrby handlar det om extremt viktiga poäng innan vilan tar vid. Hemmalaget fajtas om topplaceringarna i Superettan medan Norrby fajtas i bottenskikten för att hålla sig kvar. Dalkurd ligger tvåa i tabellen vilket är precis vad man behöver för att direktkvalificera sig för Allsvenskan nästa år. Ettan och tvåan går upp i Allsvenskan medan trean får kvala. Närmast bakom jagar Helsingborg 3 poäng efter som idag möter Värnamo på bortaplan.

Norrby på väg uppåt

Norrby har spelat upp sig rejält den senaste tiden vilket gjort att de så sakteliga håller på att kravla sig uppåt i tabellen. Just nu är man på fjortonde plats av sammanlagt sexton lag men man står på samma poäng som trettonde-placerade Syrianska som igår förlorade mot Falkenberg med 3-1. Närmast däröver i tabellen finns tre lag som alla står på 17 poäng och sedan har vi två lag på 18 poäng. Detta betyder att om Norrby tar 3 poäng ikväll så kan de rent teoretiskt efter kvällens match befinna sig på åttonde plats i Superettan-tabellen! Det är skaplig skillnad mot att ligga i botten. Med andra ord är det oerhört jämnt mellan placeringarna 8-14.

Dalkurd starka hemma

Dalkurd har vunnit tre och förlorat två på de fem senaste matcherna . Norrbys form är faktiskt ännu bättre då de har vunnit tre, spelat en oavgjord och förlorat en på lika många matcher. Sedan måste man förstås analysera motståndet under de matcherna för att få en helt rättvis bild av formkurvan. Men det kan vara så att Norrby har hittat storformen. I förra helgen slog man nämligen ligasexan Örgryte med hela 5-1. Vad som ändå talar för hemmaseger idag är att Norrby är betydligt sämre bortalag än hemmalag. Och Dalkurd å sin sida har inte förlorat en enda match hittills på hemmaplan den här säsongen och nu radat upp fem hemmasegrar på raken. 17-1 i målskillnad på sju hemmamatcher vittnar om att Borlänge-laget Dalkurd är nästintill oslagbara hemma. Därtill slog man trean Helsingborg förra helgen med sanslösa 5-0!!! Läs mer här om den unga kurdiska klubbens historia.

Tipset…

Med tanke på det starka hemmaspelet som Dalkurd levererar varje match i Borlänge så vinner de över Norrby med minst 2 mål idag.

Vi spelar på -1,5 Asian Handicap på etta (1) i matchen Dalkurd – Norrby. Odds 1.83 @bet365.

Se här alla 5 målen från matchen Dalkurd – Helsingborg 18 juni med en härlig kurdisk kommentator: