För-VM’s sista dag och det är nu en mästare ska koras när de två finallagen Chile – Tyskland gör upp i Confederations Cup 2017. Även en bronspeng ska delas ut till vinnaren i mötet Portugal – Mexiko tidigare under söndagen.

14:00 Portugal – Mexiko (sänds i Kunskapskanalen)
20:00 Chile – Tyskland (sänds i SVT1)

Chile – Tyskland Speltips

Det finns många svenska chilenare och tyskar bosatta i Sverige och vi har nog en ansenlig stor mängd som gillar fotboll av dem. Men andra ord lär vi ha ett stort intresse av att kunna titta på den här finalen på SVT denna söndagsafton. Så hur tror ni nu den här matchen slutar? Vem vinner Confederations Cup Finalen 2017?

Chile jämna med starkt grundspel

Chile har överraskat många genom att ha tagit sig ända till final i Confederations Cup 2017. Men sanningen är att Chile har ett oerhört starkt lag som spelat väldigt bra nu under en längre tid. Resultaten är imponerande då man på de senaste fjorton landslagskamperna bara förlorat sammanlagt två matcher. Detta tyder på ett väldisciplinerat och svårslaget landslag att möta.

I årets Confederations Cup inledde Chile med att vinna över Kamerun och därefter spelade man oavgjort mot både Tyskland och Australien i gruppspelet.

28/6. Portugal – Chile 0 : 1 (0 : 0)
25/6. Chile – Australien 1 : 1
22/6. Tyskland – Chile 1 : 1
18/6. Kamerun – Chile 0 : 2

Tyskland en världsnation

Tyskland är en av världens största och mäktigaste fotbollsnationer. De är alltid starka i landslagssammanhang och går oftast långt i stora mästerskapsturneringar. Så även denna gång. Om jag lät mig imponeras över Chiles senaste års resultatstatistik så är Tysklands ännu snäppet vassare. Inte en förlust på de fjorton senaste landslagsdrabbningarna med andra nationer. Elva vinster och tre oavgjorda är det korrekta facit från de kamperna.

I Confederations Cup 2017 har det sett ut såhär:

29.06. Tyskland – Mexiko 4 : 1
25.06. Tyskland – Kamerun 3 : 1
22.06. Tyskland – Chile 1 : 1
19.06. Australien – Tyskland 2 : 3

Tipset BLGM

Trots tyskarnas favoritskap i finalmatchen mot Chile så är det ingalunda så att det här är klart på förhand. Chile har visat gång på gång att man kan mäta sig med de allra bästa landslagen i världen och i gruppspelet spelade man ju också oavgjort mot Tyskland i en oerhört jämn match där Chile faktiskt vann målchans-statistiken med 11-9. Något som Chile och Tyskland har gemensamt i den här turneringen är att de har gjort mål i alla sina matcher under ordinarie tid. Så chansen är stor för oss som tittar på matchen att vi kommer få se båda lagen göra mål.

Speltips Chile – Tyskland: Båda lagen gör mål (BLGM), odds 1.83 @Unibet och @ComeOn.

Båda spelbolagen finns med bland de spelbolag som erbjuder marknadens högsta och bästa välkomstbonusar.

Unibet erbjuder: 500%, sätt in 100 kr, få 500 kr, spela för 600 kr!

ComeOn erbjuder: 400% + Tur-kallingar, sätt in 100 kr, få 400 kr, spela för 500 kr plus ett par riktigt snygga tur-kallingar från Frank Dandy hemskickade till dig.

Jag ska ligga med dig!

Titta här på ComeOn’s sociala experiment med hängmatta runt och i Stockholm:

Läs mer om Confederations Cup här!