Tisdag 15 augusti är det så dags för ett gäng kvalmatcher i Champions League. Liverpool möter Hoffenheim och FC Köpenhamn tar sig an Qarabag från Azerbajdzjan. 

Båda matcherna kan ses på ViaPlay! Prova Viaplay fritt 1 månad direkt hos dem om du vill. Då gäller dock inte sportutbudet utan endast film, serier och annat.

Champions League Kval 15/8

Det här är första matcherna av två och de som går vidare från dubbelmötena spelar i Champions League till hösten!

18:00 Qarabag (Aze) – FC Köpenhamn (Den)
20:45 APOEL (Cyp) – Slavia Prague (Cze)
20:45 Hoffenheim (Ger) – Liverpool (Eng)
20:45 Sporting (Por) – FCSB (Rou)
20:45 Young Boys (Sui) – CSKA Moscow (Rus)

Qarabag – FC Köpenhamn speltips

Matchen Qarabag – FC Köpenhamn är först ut bland dagens Champions League kval matcher. Båda har de gått igenom varsina kvartsfinaler och semifinaler i detta kval för att nu alltså mötas i en direkt avgörande finalrunda. Hela tiden har det handlat om en match på hemmaplan och en på bortaplan för att skilja lagen åt genom kvalrundorna.

Köpenhamn har på vägen till denna final slagit ut slovakiska Zilina i kvarten och Vardar från Makedonien i kvarten. Känner du igen Vardar? Alla Malmö FF fans gör säkerligen det i alla fall. De möttes nämligen i den ena kvartsfinalen där makedonierna blev för svåra.

FC Köpenhamn är regerande danska mästare men har inte börjat denna säsong lika lovande. På de fem första matcherna har man skramlat ihop 6 poäng och ligger med det 8 i den danska Superliga tabellen. Oavsett har FC Köpenhamn en stark trupp, däribland flera svenskar som; målvakten Robin Olsen och backarna Pierre Bengtsson, Erik Johansson samt Mikael Antonsson.

Speltips: Båda lagen gör mål till oddset 2.10 @ ComeOn.

Hoffenheim – Liverpool

Liverpool inledde Premier League säsongen i lördags med att spela oavgjort 3-3 borta mot Watford. The Reds hade allt i sin hand, trodde man, när Watford skickade in kvitteringsbollen i den 3:3 övertidsminuten. Hoffenheim har ännu inte inlett sin Bundesliga säsong så där är vi mer osäkra på var de står för tillfället.

Normalt ska Liverpool vara det bättre laget av de två men nu är det hemmaplan för Hoffenheim som gäller. Och då blir allt ännu svårare att förutse. Inget av lagen har behövt spela tidigare kvalrundor för att nå en Champions League plats så det är nu dags för finalmöten direkt! Och jag tror ändå på Liverpool i det här läget fastän man spelar på bortaplan.

Speltips: Liverpool vinner till oddset 2.38 som kan spelas hos både bet365 och betfair!

Höjda välkomstbonusar