Vi envisas med att hävda att Liverpool och Arsenal är två topplag och det är rätt så självklart med tanke på vilken historia de båda lagen har. Men faktum är att senast Arsenal vann ligan var 14 år sen och Liverpool har inte vunnit Premier League sen ligan startades 92/93. Snacka om att båda lagen suktar efter en PL titel. Precis som vanligt är lagen med i förhandssnacket och båda två har varit i toppen och nosat på bucklan vissa säsonger. Vi minns väl alla när Gerrard ”halka” bort PL – titeln för några år sen.

Arsenal har en förmåga att placera sig topp 4 genom åren men förra året hamnade man utanför och finns inte med i Champions League den här säsongen. Kan det möjligen hjälpa Arsenal i titeljakten i år? Tveksamt skulle vi vilja säga. Man har förstärkt med Lacazette men i övrigt har man inte värvat lika friskt som de båda Manchesterlagen. Dessutom ser man ut att tappa Oxlade Chamberlain till konkurrenten Chelsea. Oxlades kontrakt går ut nästa säsong och det gör att Gunners i princip tvingas sälja honom för att få lite pengar för spelaren.

Liverpool FCTippa EttKryssTvå med Arsenal i Londonderby

Dagens match

Är det då ett toppmöte vi egentligen pratar om här? Ja det får man nog ändå lov att säga. Vi kommer få se många bra spelare på fotbollsplanen och det gör det automatiskt till ett toppmöte. Båda lagen har trupper som skulle kunna utmana om titeln ifall man får till en bra säsong utan skador och stabilitet i spelet. Vi pratar alltid toppmöten när någon av Arsenal, Chelsea, Manchester City, Liverpool, Manchester United och Tottenham möts. För några år sedan handlade alltid ligan om 4 lag. Chelsea, Arsenal, Liverpool och Manchester United. Nu har Tottenham och City blandad sig i titelracet och vi pratar idag om topp 6. Dagens match är således ett toppmöte av ren historisk karaktär och vad de båda klubbarna står för med sina arenor och fans.

Speltips

Det brukar alltid bli offensiv fotboll när de båda möts. Sällan det här mötet slutar 0-0 och det leder oss in på dagens speltips.

Båda lagen gör mål till oddset 1.50 @bet365.

Insats: Hög

Liverpool – Arsenal har matchstart 17.00, lycka till med era rekar!

[table id=10 /]

Läs också vårt speltips inför Chelsea – Everton.