Ett mycket intressant Londonderby idag mellan Chelsea och Arsenal. Chelsea har lyft sig sen premiärförlusten hemma mot Burnley. 4 raka segrar och stabilt spel bäddar för dagens speltips.

Chelsea

Chelsea vilade en hel del spelare i veckans Champions league hemma mot FK Qarabag. Morata har kommit in bra i klubben och gjort 3 mål och 2 assist hittills (Alla dessutom med huvudet). En viktig egenskap att vara bra i huvudspelet i Premier League. Det har han nu bevisat att han kan och snart kommer väl leveransen med fötterna också. I Chelseas trupp är alla friska förutom nyförvärvet Danny Drinkwater som ådragit sig en lättare skada men som väntas vara tillbaka i träning snart. Glädjande för Chelsea är att Eden Hazard nästan är redo för 90 minuters spel. Helt klart är att han kommer vara involverad i dagens drabbning på något sätt. Det återstår bara att se om han startar eller börjar på bänken.

Trolig startelva:

Trolig startelva (3-4-2-1) Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Rüdiger – Moses, Kanté, Bakayoko, Alonso – Pedro, Hazard – Morata

Arsenal

Arsenal har spelat Europa League i veckan. Den som imponerade mest var Sanchez och han ser ut att vara i bra form. Arsenal har två spelare på skadelistan, Coquelin och Cazorla, dessutom frågetecken för Ramsey och Özil som testas matchdagen. Arsenal har haft det jobbigt i bortaspelet och framförallt jobbigt på Stamford Bridge. De 10 senaste mötena på Stamford Bridge har 8 slutat med hemmaseger. Vi har också 4-0 förlusten borta mot Liverpool i färskt minne där ”Gunners” inte alls levde upp till förväntningarna.

Trolig startelva:

Trolig startelva (3-4-2-1) Cech – Mustafi, Koscielny, Monreal – Bellerin, Ramsey, Xhaka, Kolasinac – Özil, Sanchez – Lacazette

Speltips

Vi testar rak etta på Chelsea som ser allt starkare och starkare ut. Hemma på Stamford Bridge har man 19 segrar på de 21 senaste i alla tävlingar. Bäst odds på hemmaseger just nu. Värt att notera är att det två senaste mötena på Stamford Bridge har slutat 3-0 och 3-1 till Chelsea. Totalt 6-1 i målskillnad.

Unibet 1.92
LeoVegas 1.92
bet365 1.90
Betsafe 1.90
Betsson 1.90

Lite härlig fakta inför mötet.

  • På dem 10 senaste mötena på Stamford Bridge i Premier League har Chelsea 8 segrar.
  • Fábregas nästa mål blir hans 50:e i Premier League (14 i Chelsea och 35 i Arsenal).
  • Arsenal är utan poäng på bortaplan hittills.
  • Sedan förlusten mot Liverpool för exakt ett år sedan har Chelsea 19 segrar på 21 hemmamatcher sammanlagt i alla tävlingar.
  • Av Älvaro Moratas 18 ligamål sedan starten av 2016/17 är 9 nickmål.
  • Thibaut Courtois hållna nolla mot Qarabag var nummer 41 i ordningen i Chelsea. Ligger med det delad tia i klubben med Dave Beasant.

Källa: Chelseafc.com

Chelsea – Arsenal har matchstart 14.30 och visas av Viasat Fotboll Premium