Duglegur och Vulkanen! Island har ena foten i Fotbolls-VM inför VM-kvalrundans sista omgång. Vinner Island över gruppjumbon Kosovo ikväll spelar man sitt första Fotbolls-VM någonsin nästa sommar i Ryssland 2018. Matchen börjar kl. 20:45 måndag 9 oktober och sänds på Kanal 9.

Repris på Vulkanen?

Inget ska väl kunna rubba Island från att ta sin direktbiljett till VM mästerskapet om knappt ett år. Islands mäktiga seger över Turkiet i fredags med 0-3 på på turkarnas egen hemmaplan har satt islänningarna i ett fantastiskt utgångsläge inför kvällens avgörande kvalmatcher. Rent teoretiskt skulle det kunna räcka med att spela oavgjort mot Kosovo men då måste resultatet gå rätt väg i matchen mellan Ukraina och Kroatien som båda för tillfället är 2 poäng bakom Island i tabellen. Men det tror jag Island kommer göra allt för att undvika.

Nu har Island allt i egna händer och dessutom spelar man inför hemmafansen på arenan Laugardalsvöllur i Reykjavik där det kommer vara ett mäktigt tryck på läktarna kan jag lova. Alla minns väl den berömda Vulkanen som Islands fans stod för under Fotbolls-EM förra sommaren? Och det är rent utav häftigt att Island kunnat behålla formen och slagkraftigheten i sitt landslag efter bragden i EM senast. Många tänkte nog då att det här var ”once in a lifetime”, men icke sa nicke. Islänningarna har fortsatt trummat på och kan med den fotboll de hittills presterat under VM-kvalet bli en succé även i kommande Fotbolls-VM. Men först ser vi gärna ytterligare en Vulkan efter kvällens match Island – Kosovo!

Se här ett klipp från välkomnandet av hjältarna i Reykjavik:

Handikappspel på Island

Vi har bestämt oss för att spela på handikappodds idag. Vad som talar för ett handikappspel på Island är bland annat att Kosovo inte har gjort mål i någon av sina senaste 3 matcher. Island har vunnit fyra av sina senaste fem kvalmatcher och spelat 8 raka matcher utan ett oavgjort resultat. Svenskt Spel är övertygade om att Island kommer köra över Kosovo idag som inte har något annat att spela för än äran. Vi spelar därför ett handikappspel där Island börjar matchen med 2 minusmål och måste därmed vinna matchen med minst 3 mål för att vi ska kunna plocka ut nya friska pengar.

Tipset Island – Kosovo: Handikapp (0 : 2) till odds 1,92 hos NordicBet!

NordicBet är ett av våra favoritspelbolag och särskilt när det gäller sport och spel på den nordiska marknaden. Bli medlem idag och få en ”Duglegur” bonus på 1000 kr samt 250 kr i riskfritt spel!

NordicBet erbjudande100 % BonusFå 1000 kr bonus + 250 kr riskfritt spel!Hämta Bonus

Du missar väl inte heller dagens stekheta avgörande möte Wales – Irland!

Här kan du ladda upp inför dramatiken ikväll genom att titta på ett mycket intressant reportage om det isländska lanslaget i fotboll: