”For fuck’s sake” vilket möte vi har i VM-kvalet idag! Vinna eller försvinna gäller i mötet Wales – Irland som blir ett helt avgörande slag för vilket av lagen som får en chans att nå Fotbolls-VM om knappa året.

Serbien leder grupp D på 18 poäng före grupptvåan Wales 17p och trean Irland 16p. Ja det kan rent av vara så att man spelar om en direktbiljett ikväll om Serbien nu mot all förmodan skulle gå och förlora hemma mot Georgien. Förutsättningarna är glasklara i VM-kvalgrupp D. Om vi förutsätter att Serbien vinner sin match så är det vinnaren i matchen Wales – Irland som får en Playoffplats i belöning. Då går det laget i så fall förbi några av de andra grupptvårna längst ner i tabellen bland andraplacerade lag eftersom flera av grupperna har spelat klart.

Avspark: Klockan 20:45 ikväll måndag 9 oktober.
TV-kanal: Eurosport 1

Sjöslaget

Vi kan nog räkna med ett sjövilt slag på fotbollsplanen Cardiff City Stadium denna måndagkväll. Båda lagen förlitar mycket av sin slagstyrka på kraft och kondition även om det numer brukar finns en del tekniska lirare med i landslagsuppdragen. Och tyvärr får vi inte njuta av Real Madrid spelaren Gareth Bale i Wales som skadade sig lagom till de avgörande VM-kvalmatcherna. Men till stor del kommer det med största sannolikhet bli en härlig kamp med mycket kämpaglöd som ingrediens i detta stentuffa möte. Wales får ha favorittrycket på sig i och med hemmaplan och att de vunnit sina senaste 3 matcher och inte släppt in ett enda mål i någon av dem. Dock vet vi alltför väl hur fotbollsderbyn kan spela de ibland förutsägbara slutresultaten ett spratt.

Det ska bli oerhört kul att se om stämningen på läktarna i Cardiff kan överträffa densamma i Reykjavik denna afton? För där spelas samtidigt matchen Island – Kosovo som avgör om våra nordiska grannar kommer få spela i sitt första Fotbolls-VM nånsin. Vill egentligen se båda dessa matcher och får väl blippa emellan kanalerna lite med risk att missa de bästa sekvenserna i båda matcherna. Hur tror vi då matchen Wales – Irland slutar? Nja, jag tor att Wales drar det längsta stråt och vinner, även om det blir med knapp marginal.

Mitt speltips blir seger för Wales. Ett bra odds på 2,30 (just nu) för hemmaseger hos unibet lockar för mycket för att låta det mig gå förbi.

Få 500 kr av Unibet!

Bli medlem hos unibet genom att registrerar dig snabbt och enkelt helt gratis och därefter utnyttja välkomstbonusen på 500% som betyder att du får 500 kr av unibet när du sätter in 100 kr på ditt spelkonto. Totalt har du då 600 kr att spela på odds och casino med! Som jag alltid brukar säga så finns det inget som slår en spelupplevelse när man tittar på en spännande match och samtidigt spelar live odds under matchernas gång.

[table id=unibet500 /]