Champions League Hockeyn denna lillördag 11/10 har ett svenskt inslag i Växjö – Cardiff. Streama alla CHL matcher i direktsändning utan kostnad!

Inför Växjö – Cardiff

Växjö leder CHL Grupp E på 11 poäng när sjätte omgången ska ta sin början. Ledningen är inte stor men ändå en poäng före tvåan tjeckiska Lieberec. Cardiff från Wales har skrapat ihop 5 poäng på sina första fem matcher och håller än så länge jumbolaget Davos från Schweiz bakom sig med en ynka poängs marginal.

Ni som inte följt CHL matcherna så noga och särskilt då inte Växjös framfart hittills denna säsong kanske tror att Cardiff blir en munsbit för Växjö ikväll? Men till er måste jag säga, eller åtminstone friska upp minnet lite på, att Cardiff slog Växjö med hela 5-1 senast de möttes den 3:e oktober. Vi spelade då ett handikappodds på mötet som inte gick in. Har ingen aning om förlusten blev så stor på grund av underskattning eller om det var flygresan över till de brittiska öarna som satte sina spår. Men det var sannerligen en överraskning att Växjö, för det första skulle inkassera sin första förlust den här CHL säsongen mot just Cardiff, och för det andra skulle förlora med fyra puckar i målskillnad.

Ja underskattningen från Växjös sida ska väl inte finnas kvar inför kvällens dust med Cardiff Devils om det nu fanns någon sådan förra gången. Och flygresan slipper man där istället bortalaget får ta hand om den biten. Vet dock inte om det är ett dåligt omen att Växjö som även inlett SHL säsongen så fantastiskt bra åkte på stryk nu senast mot Djurgården. Det borde åtminstone satt griller i huvudet på Växjö att ha förlorat den senaste matchen i både Champions Hockey League och Svenska hockeyligan.

Speltipset

Jag är dock övertygad om att Växjö hämtat sig från dessa bägge förluster och repat nytt mod i laget. Det kommer inte bli en förlust till ikväll mot Cardiff. Istället tror jag på en målexplosion från Växjöspelarnas klubbor som ger oss en revansch från förra gångens misslyckade tips. Mitt CHL tips denna afton blir återigen ett asian handicap spel med -3,5 på Växjö. Går spelet in, vilket det ska göra den här gången, ger det mig (och er som ryggar mitt spel) 2,09 gånger pengarna tillbaka, spelat hos NordicBet.

NordicBet är Skandinaviens särklassigt bästa spelbolag när det gäller hockey!

NordicBet erbjudande100 % BonusFå 1000 kr bonus + 250 kr riskfritt spel!Hämta Bonus