FC Barcelona har börjat La Liga säsongen starkare än någonsin. I afton är Barca på jakt efter den åttonde raka ligasegern när man möter Atletico Madrid. Matchstart är klockan 20:45, lördag 14 oktober.

Läs här om hur du kan titta på Atletico Madrid – FC Barcelona och alla andra matcher i La Liga helt gratis i direktsändning här!

Starkt Barca på besök i Madrid

Barca är obesegrade efter sju spelade La lIga omgångar och har bara släppt in blott totalt 2 mål! Enastående bedrift enligt oss på Svenskt Spel vilket också möjliggjort att huvudkonkurrenten om ligatiteln Real Madrid har akterseglats med 6 poäng. Apropå Real Madrid så känner man inte alls igen dem efter att ”bara” vunnit fyra av de inledande sju ligamatcherna. Att ligga fyra i tabellen är såklart ovant för det regerande mästarlaget. Men man har ändock endast 1 poäng upp till andraplatsen som för tillfället innehas av Sevilla. Valencia har klämt in sig på tredjeplats med lika många inspelade poäng som Real.

Fantastiskt formstark

Lionel Messi är i strålande form och har öset in mål i flertalet matcher nuvarande säsong. Bland annat gjorde han två i senaste ligamötet med Las Palmas. Efter det, i förra veckan, spelade argentinaren viktiga VM-kvalmatcher. I den sista gruppmatchen avgjorde Messi Argentinas vara eller icke vara i kommande Fotbolls-VM i Ryssland 2018. Tack vare hans 3 mål i 1-3 matchen mot Ecuador klarade Argentina att erövra tillräckligt med poäng för vidare avancemang till VM.

Fotboll och politik

En annan intressant händelse som är på tapeten i Spanien är Kataloniens självständighetsförklaring. Fotbollen kommer inte undan inblandning i detta då Barcelona ligger i Katalonien och klubben i allra högsta grad involverats i debatten. Framförallt uppmärksammades mittbacken Gerard Piqué’s ställningstagande för ett självständigt Katalonien. Fans runt om i Spanien krävde hans utträde ur den spanska landslagstruppen. Vart detta slutar är det ingen som vet i nuläget. Det enda som är intressant i dagens match är hur Piqué och övriga spelare i Barca har påverkats av denna fokusering från massmedias håll.

Åter till kvällens match så kan vi konstatera att Atletico Madrid är svårslagna på hemmaplan. Två matcher har spelats på hemmastadion Wanda Metropolitano och lika många vinster samt 3-0 totalt i målskillnad hittills har det blivit. Ska det här bli för tufft för Barca som gör så att de inbringar sin första poängförlust på femton ligamatcher?

Tipset Atletico Madrid – FC Barcelona

Vi vet att Messi gillar på förhand svåra och utmanande matcher. Med den form han befinner sig i och den stora match detta ändå är så bör slovenen Jan Oblak i Atletico’s mål vara något oroad över Messis framfart. Ett spel liras här på att Messi gör mål i kvällens match mot Atletico Madrid. Oddset spelas i detta nu till 2,00 hos betsson!

[table id=18 /]

Streama fotboll gratis i helgen!

Läs mer om kostnadsfri live stream!