Hett Milanoderby i Inter Milan – AC Milan väntas denna söndagkväll. Milanoderbyt är extra intressant idag eftersom FC Internazionale Milano bland annat har möjlighet att dra ifrån Juventus i tabellen som förlorade hemma igår mot Lazio. Samtidigt, i händelse av poäng idag, närmar sig ligatvåan Inter också serieledarna Napoli som för närvarande ligger 5 poäng före. Ska det bli så att sex års Juventus dominans hittills inom den italienska fotbollen bryts denna säsong?

Läs mer om hur du kan se på fotboll gratis online från italienska Serie A i direktsändning här!

Derbyförutsättningar

AC Milan kommer till spel mot Inter med något stukat självförtroende efter två raka 2-0 förluster. Särskilt svidande var nog förlusten med 0-2 senast på egen hemmaplan mot AS Roma. Skulle det bli ännu en förlust mot en av huvudkonkurrenterna i Serie A efter en såhär trög inledning av säsongen kan Milan-tränaren Vincenzo Montella’s avgång vara i närstående.

Nuvarande sjunde placeringen i tabellen, kan om det vill sig illa, vara en tionde plats när domarens visselpipa blåser av kvällens Milanoderby. För tar de närmast bakomvarande lagen Sampdoria, Chievo och Bologna poäng i sina respektive matcher idag samtidigt som AC Milan förlorar mot Inter är detta ett faktum.

Den här utvecklingen var verkligen inte vad AC Milans ägare, ledning och fans hade väntat sig innan premiärmatchen för Serie A säsongen 2017/2018 blåste igång i den 20:e augusti tidigare i år. Enorma summor har investerats i spelarövergångar för att ta AC Milan till den absoluta toppen av Serie A fotbollen igen. Men den toppen ter sig alltmer avlägsen för varje spelomgång med matcher som avverkas.

Världens hetaste fotbollsderby?

Vi kan krasst konstatera att söndagens Milanoderby gäller oerhört mycket för både Inter och AC Milan. Titeljakt och krisrubriker med hotande kick av tränare ramar in det här Milanoderbyt till något alldeles extra. Frågan är bara hur nyhetsrubrikerna ser ut efter att matchderbyt spelats klart?

Det lutar starkt åt att Inter vinner matchen över AC Milan med tanke på favör av hemmaplan och det faktum att AC Milan förlorat bara vunnit mot ”sämre” lag i ligan och förlorat alla tre matcher som spelats mot topplag. Men ett derby är ofta mer oförutsägbar än en normal match. Det är ofta så mycket mer känslor och större mediauppbåd kring derbyn och särskilt gäller det för ett av världens största fotbollsederbyn som ändå ett Milanoderby är.

Milanoderby tips

Svenskt Spel derbytippar söndagspengen på att Inter Milan (FC Internazionale Milano) vinner över AC Milan (Associazione Calcio Milan). Oddset 2.21 hos betsafe anser vi vara överraskande högt för hemmaseger med tanke på förutsättningarna.

Betsafe är klart snyggast och mest fartfyllt av alla svenska spelbolag och är till och med ett av världens ledande när det gäller spel online. Kolla in får du se!

Betsafe erbjudande100 % BonusFå 2000 kr!Hämta Bonus

För den vetgirige finns att läsa mer om Milanoderbyt Derby di Milano på wikipedia här.