EFL Cup chelsea evertonChelsea möter Everton i åttondelsfinal i EFL Cup ikväll med matchstart 20.45. Det är två lag som inlett säsongen knackigt i förhållande till de mål man satt upp. Båda lagen kommer säkerligen rotera i sina startelvor och låta yngre spelare få chansen. Många menar på att EFL Cup (tidigare engelska ligacupen) inte är en turnering som är intressant. Så klart är den rankad lägst i England men som hängiven supporter till sitt lag så får man chansen att se framtida potentiella startspelare. Därför känns EFL Cup superkul! Man får se lirare som man annars inte skulle ha möjlighet till. Vidare kan du läsa lite om lagen och vårt speltips inför matchen.

Förutom Chelsea – Everton ikväll så möter Tottenham – West Ham i ett hett Londonderby. Den matchen startar 21.00.

Se matcherna i Engelska Ligacupen via GRATIS LIVE STREAM!

Chelsea

Att man efter 2 raka förluster mot Manchester City och Crystal Palace börjat prata om Manager Contes avgång bevittnar hur svårt det är att överleva som tränare i Premier League. Visst Chelsea förlorade premiären mot Burnley hemma men därefter gick man som tåget ett tag och tvålade bland annat dit Athletico Madrid nere i Spanien. Efter förlusterna mot City och Palace har man kryssat mot Roma och vunnit hemma mot Watford. Vi tror inte att man tagit sig ur formsvackan än då spelet mot Watford hade mer att önska. Watford är ett underskattat lag och de förtjänar respekt efter deras tabellplacering (6:a).

Vi  tror att en stor del i Chelsea formsvacka beror på att Kanté varit och är skadad. Han kommer inte heller starta mot Everton men ryktena säger att han återhämtar sig snabbt. Han är den slitvarg och bollvinnare på mitten som Chelsea saknat i de senaste matcherna. Mot Roma exempelvis tappade man bollinnehavet helt till italienarna. Visserligen testade Conte ett lite annorlunda spelsystem i den matchen. Senast mot Watford spelade man 3-4-3. I Kantés frånvaro har man spelat med Bakayoko och Fabregas samt Luis i någon match på mitten. Tittar vi på förra säsongen så var även Matic en tongivande spelare på mitten. Så nu när både Matic och Kanté inte funnits tillgängliga på mitten så känns det som den största orsaken till ett ”rörigare” Chelsea. Danny Drinkwater nyförvärvet från Leicester är tillbaka i träning men ännu inte spelklar. Kanté, Moses och Chalobah saknas i hemmalaget och utöver det har Chelsea Baba Rahman långtidsskadad. Att det saknas en del på mitten borde öppna upp för lite yngre spelare ikväll. Charly Musonda Jr är kanske den mest lovande Chelseaspelaren som borde få chansen. Vi hoppas även på att få se unga Ampadu.

Everton

Everton har haft en turbulent vecka. 2 inspelade poäng där förlusten hemma mot Arsenal senast (2-5) blev för mycket för styrelsen. Den senaste tidens insatser har lett fram till att man var tvungen att agera och sparka manager Ronald Koeman. Laget är just nu under strecket i Premier League med endast 8 inspelade poäng på 9 matcher. Everton är ett lag som brukar placera sig topp 6 – 10 och därför är placeringen just nu långt ifrån de mål och förväntningar som man haft inför säsongen. Tillfällig tränare i Everton är David Unsworth. Han kommer från Evertons U-23 lag där han gjort det bra. Han själv är dock inte inställd på att vara interim-manager utan vill istället ha jobbet på heltid. Han vill bevisa för styrelsen att han är rätt man att leda klubben. Premier League är så klart viktigast och därför tror vi att man sparkar Koeman i just det här läget där man kan få en mindre viktig match att ta sig an laget på. Om det nu är så att han vill behålla laget så vill han förmodligen få en bra start och spela ihop de spelare som han tror på. Det kan innebära att han INTE väljer att rotera speciellt mycket i startelvan mer än att möjligtvis ändra formation. Det återstår att se. Skadeläget kunde ha varit bättre i Everton. Flera nyckelspelare saknas. Barry, Funes Mori, Barkley och Bolasie är skadade. Coleman är tillbaka i träning men det är mycket tveksamt om han finns med i truppen.

unibet bonusSpeltips

Det är alltid svårt att tippa EFL cup då man inte vet riktigt vilket manskap lagen ställer på planen. Det känns som Chelseas trupp är bredare och bättre. Ett managerbyte kan leda till ett direkt lyft då många spelare brukar höja sig för att man vill visa upp sig. Frågan är om det kommer räcka idag. Sist Chelsea släppte in lite nytt folk var mot Nottingham i ligacupen och den gången slutade med 6-0 seger. Ikväll är motståndet så pass mycket bättre så vi lär inte få se sådana siffror men vi tror ändå Chelsea tar hem det här. Kollar man lagen inbördes så har Chelsea 3 raka segrar och 10-0 i målskillnad mot Everton. Därför tycker vi att Chelsea vinna med mer än ett mål ikväll känns som ett bra speltips till ett bra odds.

Chelsea vinner över Everton med minst 2 mål till oddset 2.20 @Unibet

Det lag som vinner ikväll tar sig vidare till kvartsfinal. Det kommer och ska avgöras ikväll. Är det oavgjort väntar förlängning och därefter straffar. Hur tror ni Chelsea – Everton slutar?