Lillördag, löningsdag och Engelska Ligacupen, vilken strålande onsdag 25 oktober! Chelsea – Everton och Tottenham – West Ham står på dagens EFL Cup-program med matchstarter klockan 20:45 respektive 21:00.

Streama matcherna i Engelska Ligacupen GRATIS!

Vill börja att nämna något lite kort om gårdagens ligacupmatcher. Det blev idel favoritsegrar bland storlagen men det satt hårt inne för två av dem. Manchester United med Victor Nilsson Lindelöf i backlinjen hade inga större problem att slå ut Swansea (0-2) som hade två svenskar på planen från start i Kristoffer Nordfeldt och Martin Olsson.

Desto tuffare hade då lokalkonkurrenten Manchester City i sitt möte med Wolves som leder Championship just nu. Matchen gick ända till förlängning och påföljande straffar efter en mållös tillställning. Väl i straffläggningen drog City längsta stråt och därmed spelar de i kvartsfinal i engelska ligacupen. Något överraskad måste jag säga att jag blev över den jämna matchen. Manchester City ställde ändå upp med en grymt stark startelva i en cup där fet ofta brukar vara så att storlagen ställer upp med spelare som tidigare fått lite speltid samt lovande framtidslöften. Det visar bara på hur hårt Pep Guardiola går in för Ligacupen i år. Kanske vill han ta över titeln i Manchester efter att United vann förra året? Eller siktar han rent utav på en fyrling genom att vinna Premier League, Ligacupen (EFL Cup), FA-cupen och Champions League?

Även Arsenal behövde mer tid än ordinarie på sig för att avgöra. 18-årige Arsenal-talangen Edward Nketiah avgjorde åttondelsfinalen genom att först kvittera till 1-1 genom att påpassligt varit framme på en hörna och stött in bollen i mål i den 85:e spelminuten. Därefter i förlängningen var han återigen på rätt plats vid rätt tillfälle när han nickade in slutresultatet 2-1 också det på en hörna.

Men nu kör vi ett speltips på kvällens spännande match mellan Tottenham och West Ham.

Speltips Tottenham – West Ham

Vi har en liknande situation för mötet Tottenham – West Ham som vi hade för United – Swansea igår. I alla fall när vi pratar om lagens tabellägen. Tottenham hävdar jag är i bästa form tillsammans med Manchester City bland Premier League lagen för tillfället. Nu möter man ett West Ham som haft det lika förtvivlat svårt som Swansea att få till det i ligafotbollen. Båda dessa lag har bara skramlat ihop 8 poäng var och är därför inblandade i bottenstriden. För att få lite lugn och ro i lägren är framgångar i cupfotbollen alltid extra värdefulla då. För Swanseas del så gick det ju inget vidare igår mot United. Och ikväll ska alltså West Ham försöka göra det bättre en bottenkollegan i Premier League.

Hur matchen kommer gestalta sig hänger förstås en hel del på hur lagen formerar sina uppställningar. Vilka spelare kommer starta matchen? Det återstår att se närmare matchstart när startelvorna offentliggörs. Men oavsett om Tottenham sätter några av de största stjärnorna på bänken så är laget så pass starkt nu att de ska klara av ett skadeskjutet West Ham.

Tipset: Tottenham vinner över West Ham. Odds 1,50 hos unibet som också streamar matchen live på sin hemsida för medlemmar!

[table id=10 /]

 

Livereferat Tottenham – West Ham

90+5′ Det kommer inte hända något mer idag, domaren blåser och matchen är över.
90+3′ Georges-Kevin N’Koudou (Tottenham) såg ut att komma ren men en motståndare lyckades precis avvärja.
90+2′ Ett härligt samspel med bra kortpassningsspel mellan spelarna i Tottenham skapar en bra skottmöjlighet.
90+1′ Christian Eriksen (Tottenham) slog ett inlägg mot straffområdet som inte blev så lyckosamt då försvaret fångar upp bollen.
90′ Fjärdedomaren visar upp 4 minuters tilläggstid.
90′ Dele Alli (Tottenham) vinkas av för offside.
89′ Kieran Trippier (Tottenham) tar med sig bollen till hörnflaggan för att slå in den i straffområdet.
89′ Christian Eriksen (Tottenham) försöker slå en boll genom försvaret in i boxen men en av försvararna rensar undan med en tajmad brytning. Bollen går ut och Tottenham får en hörna.
89′ Ben Davies (Tottenham) lyfter in ett inlägg men en försvarare är alert och kan rensa undan.
88′ Domaren gör tid för ett byte. Manuel Lanzini kliver av och in kommer Marko Arnautovic (West Ham).
87′ Motståndarförsvaret är på alerten och rensar undan Ben Davies (Tottenham) farliga inlägg.
86′ Christian Eriksen (Tottenham) slår ett inlägg mot boxen vid sidlinjen men bollen täcks bort.
85′ En hörna tagen av Manuel Lanzini (West Ham) rensas undan av motståndarförsvaret.
84′ Spelet är stoppat på grund av offside. Dele Alli (Tottenham) är den skyldige.
83′ Byte Georges-Kevin N’Koudou (Tottenham) kommer in och ut går Heung-Min Son.
83′ Bollen är utanför spel och West Ham kommer ta inkastet.
81′ Moussa Sissoko (Tottenham) går in vårdslöst i en närkamp och träffar sin motståndare över fötterna. Michael Dean behåller korten i fickan men blåser frispark.
81′ Mauricio Pochettino beslutar sig för att ta in några pigga ben. Danny Rose går av planen och in kommer Christian Eriksen (Tottenham).
80′ Kieran Trippier (Tottenham) exekverar en medeldistans frispark som träffar läktaren. Hans försök gick en bra bit utanför den högra stolpen och det blir inspark.
79′ Cheikhou Kouyate (West Ham) ger bort en frispark efter en klumpig tackling. Domare Michael Dean har klar sikt över hela situationen. Frispark till Tottenham.
78′ Byte. Edimilson Fernandes kommer ersättas av Pedro Obiang (West Ham).
77′ Ett stressat avslut från Dele Alli (Tottenham) vid straffområdesgränsen lyckas inte hota målvakten då bollen går en bra bit utanför den högra stolpen.
76′ Moussa Sissoko (Tottenham) skickar in en kross i boxen som rensas av försvaret.
74′ Danny Rose (Tottenham) producerar en underbar chipp passning in mot boxen men försvaret står för en bra rensning.
72′ Fernando Llorente kommer ersättas av Mousa Dembele (Tottenham).
72′ Hörnan siktas mot straffpunkten där Eric Dier (Tottenham) möter den, men tajmingen blir helt el och bollen flyger högt över ribban.
72′ Tottenham ska slå en hörna.
71′ Vilket härligt fotbollsögonblick. Moussa Sissoko (Tottenham) får en perfekt genomskärare vid straffområdesgränsen och dunkar iväg bollen mot nättaket. Adrian gissar dock rätt och avstyr med en kanonräddning! Bollen går ut över linjen och den assisterande domaren signalerar för hörna till Tottenham.
70′ Manuel Lanzini skickar in en perfekt hörna i boxen till Angelo Ogbonna (West Ham) som når högst och nickar ner bollen i marken och in till höger. Nu står det 2:3.
69′ Motståndarspelaren stod för en bra rensning och det är hörna. Manuel Lanzini (West Ham) är redo att skicka in bollen.
68′ Eric Dier (Tottenham) producerar ett farligt inlägg. Motståndarförsvaret fångar upp bollen och kan avvärja faran.
67′ Dele Alli (Tottenham) ser ut att kunna fortsätta.
66′ Bollen går ut över sidlinjen och Tottenham ska kasta inkast.
64′ Spelet är avbrutet, Dele Alli (Tottenham) vinkar efter sjukvårdspersonal.
64′ Dele Alli (Tottenham) missade ett jätteläge! Han tog emot ett precist inlägg inne i straffområdet och avlossade ett snabbt skott lågt mitt mot kassen. Försöket saknade dock kraft och lät keepern få utrymme till att göra en härlig räddning.
60′ Mål! Manuel Lanzini serverar Andre Ayew (West Ham) som nätar enkelt från nära håll till 2:2.
59′ Cheikhou Kouyate (West Ham) är lite för aggressiv i sin tackling och domare Michael Dean blåser frispark.
57′ West Ham får chansen att näta på en hörna men en försvarare lyckas rensa undan bollen.
55′ Mål! Vi har nu2:1 i matchen efter att Andre Ayew (West Ham) stöter in den bollen på mållinjen i princip då returen lyckligt nog landade precis framför honom!
55′ Huvuddomaren signalerar för hörna och det är West Ham som ska slå den.
53′ Flaggan är uppe för Fernando Llorente (Tottenham). Han hade läge att ta sig in bakom backlinjen men han stack för tidigt.
49′ Manuel Lanzini (West Ham) avlossar en misslyckad hörna mot boxen.
49′ Aaron Cresswell (West Ham) levererar en fin kross in i straffområdet. Motståndarförsvaret är dock på tårna och kan rensa undan bollen. West Ham kommer att slå en hörna.
46′ Domare Michael Dean blåser igång den andra halvleken.

Andra halvlek

45+2′ Det var allt, första halvleken är över. Domaren har blåst och spelarna är på väg mot omklädningsrummen.
45+1′ Inkast för West Ham.
45′ 1 minuters tilläggstid är annonserat.
45′ Moussa Sissoko (Tottenham) tar ett bra beslut och slår ett inlägg mot boxen men han får inte till det riktigt och bollen når inte fram till någon lagkamrat.
44′ Dele Alli (Tottenham) skickar in en chipp passning i boxen men Adrian är snabbt där och avvärjer försöket.
42′ Mark Noble (West Ham) får en låg pass precis utanför straffområdet och skjuter lågt mot den vänstra stolpen. Michel Vorm stoppar skottet med en reflexräddning. Grymt målvaktsspel.
41′ Utsökt passningsspel av Heung-Min Son (Tottenham). Man kan se att han försöker hålla dom längst med marken hela tiden.
39′ En hörna slagen av Manuel Lanzini (West Ham) nickas bort av en försvarare.
39′ Den efterföljande hörnan från Manuel Lanzini (West Ham) rensas bort. West Ham får en hörna. Både huvuddomaren och hans assisterande kollega pekar på hörnflaggan.
37′ Dele Alli (Tottenham) får en fin pass precis utanför straffområdet och avlossar ett hårt skott som är precist nog att överlista keepern och går in lågt till höger.
34′ Spelarna i Tottenham utbyter några kortpassningar och kontrollerar spelet i matchen för tillfället. En försvarare kommer till slut i mellan och avbryter anfallsförsöket.
31′ Andre Ayew (West Ham) låg i offsideposition bakom försvaret och den assisterande höjer flaggan.
29′ Tottenham lyckas inte förvalta hörnan. Motståndarförsvaret är med på noterna och får bort bollen.
27′ Edimilson Fernandes (West Ham) avlossade ett skott från 25 meter men siktet var inte inställt då bollen går en bra bit utanför.
25′ Danny Rose (Tottenham) slår in ett inlägg i boxen men försvaret är snabba och kan rensa.
24′ Manuel Lanzini (West Ham) lyfter in bollen på en frispark men en försvarare kommer emellan.
24′ En ful tackling av Eric Dier (Tottenham). Domaren blåser för frispark. West Ham får chansen på en frispark.
22′ West Ham producerar en kortpassning från en snabbt slagen frispark.
21′ Juan Foyth (Tottenham) går in för hårt när han vinner boll och Michael Dean blåser frispark.
18′ Dele Alli (Tottenham) hoppar högt på ett inlägg och nickar från nära håll. Hans fina nick går mot nättaket men Adrian gör en kanonräddning!
18′ Tottenham slår en snabb hörna.
17′ Heung-Min Son (Tottenham) får ett fantastiskt inlägg från långt håll men han lyckas inte med mottagningen och motståndarförsvaret har inga problem med att avvärja. Det var synd. Bollen går över kortlinjen och Tottenham tilldelas en hörna.
17′ Andre Ayew (West Ham) gör sig skyldig till en offensiv tackling och domare Michael Dean blåser direkt av för frispark.
17′ Ytterligare ett försök att snabbt skicka in bollen bakom försvaret av Manuel Lanzini (West Ham) blir avvärjt och rensas utom fara.
14′ Bollen avvärjs efter att Manuel Lanzini (West Ham) försökt dribbla sig igenom en motståndarspelare.
11′ West Ham får chansen att näta på en hörna men en försvarare lyckas rensa undan bollen.
10′ Andre Ayew (West Ham) står för en soloräd men en motståndare kommer till slut i vägen och stoppar honom. Den assisterande domaren tar rätt beslut och det är hörna för West Ham.
9′ Moussa Sissoko (Tottenham) skickar iväg en snabb genomskärare för hans lagkamrat som ligger och lurar på offsidelinjen men en av försvararna avbryter anfallsförsöket.
8′ Moussa Sissoko (Tottenham) letar efter en lagkamrats panna i boxen men hans inlägg är dåligt och chansen rinner ut i sanden.
6′ Mål – 1:0! Heung-Min Son serverar Moussa Sissoko (Tottenham) inne i boxen och han rullar enkelt in bollen i det nedre vänstra hörnet förbi Adrian.
5′ Domaren blåser för ojust spel. Kieran Trippier (Tottenham) använde övervåld i situationen men klarar sig utan något straff.
4′ West Ham håller bollen och utbyter några kortpassningar. De väntar på det rätta läget att snabbt komma igenom försvaret.
2′ Aaron Cresswell (West Ham) slår in bollen i straffområdet men en av försvararna är kvick och kan sparka undan bollen.
1′ Matchen har precis börjat.

Första halvlek

Spelarna är äntligen ute! West Ham kommer ta avsparken.
Michael Dean gör spelarna sällskap på planen som matchens huvuddomare.
Du kan titta på startelvorna inför dagens match under matchdetaljer.
Välkommen till vår liverapportering där vi kommer att försöka återge det som händer på planen så detaljerat som möjligt. Nu är det när som helst dags för avspark.
(Referat hämtat från flashscore.se)