Roma – Chelsea på Olympiastadion i Rom. Det blir en tuff nöt för britterna att knäcka. Roma var bättre än Chelsea när lagen möttes i London.

Speltips Roma ChelseaEnligt statistiken så hade lagen 15 målchanser var men det var Roma som förde spelet. Chelseas manager Antonio Conte gick direkt ut efter den matchen och meddelade att han tog på sig sättet hur man skulle spela. Formationen och taktiken gjorde att man tappade bollinnehavet och det var inte tanken då italienaren gillar att kontrollera sina matcher. Chelsea – Roma slutade 3-3.

Edin Dzeko har visat fin form hela säsongen och mot Chelsea gjorde han ett riktigt klassmål då han drog till på volley direkt på en boll som han fick i djupled. Courtois var chanslös i målet. Roma låg under med 2-0 och vände därefter på matchen till 2-3 innan Hazard kunde kvittera i matchens slutskede. För er som missade förra mötet så kan ni se highlights här:

Bra form på båda lagen

Efter att lagen möttes i London så har både Roma och Chelsea radat upp segrar. Roma har vunnit sina 3 senaste med 1-0 och inte släppt in mål.

Roma – Bologna 1-0
Roma – Crotone 1-0
Torino – Roma 0-1

Chelsea har gjort mer mål framåt men har också haft problem med defensiven. Chelseas 3 senaste:

Bournemouth – Chelsea 0-1
Chelsea – Watford 4-2
Chelsea – Everton 2-1 (ligacupen)

Chelsea – Viktiga spelare på väg tillbaka

Chelsea har haft en jobbig start på säsongen där man fått med sig en del segrar med lite flyt. Spelet har inte flutit på så bra som man önskat. Samtidigt är det en del nya spelare i truppen i år och vår känsla är att Chelsea bara kommer bli bättre och bättre ju längre den här säsongen fortskrider. När spelet knackat som mest så har 2 nyckelspelare varit borta och det är Kanté och Morata. Morata har fått lite speltid i de sista matcherna, men är ändå inte 100 %. Conte menar på att man måste ta det varsamt med spelare som kommer tillbaka efter skada.

Hans kanske viktigaste spelare är Kanté som alltid gör ett hästjobb på mitten. När han spelade i Leicester gick man hela vägen till guld. Han inledde också med guld i Chelsea förra säsongen. Hans slit på mitten gör att sina medspelare höjer sig. Spelare som Fabregas behöver ha någon som gör ”skitjobbet” och vinner boll på mitten. Danny Drinkwater är en annan spelare som varit skadad inledningsvis av säsongen. Han är tillbaka och har fått speltid i ligacupen förra veckan och några minuter i helgen mot Bournemouth borta. Han börjar förmodligen på bänken även här. Hazard missade inledningen av säsongen men har nu kommit igång och börjar visa fin fjolårsform.

Chelses startelva skulle kunna se ut såhär:

Courtois – Cahill, Luiz, Azpilicueta – Alonso, Fabregas, Kante, Bakayoku, Zappacosta – Hazard  Morata

Roma har en del skador

Om Chelseas skadeläge börjar ljusna så ser det lite tyngre ut för Roma. Manolas kommer missa matchen och troligtvis saknas också Perez. Oavsett så är Romas trupp bredare i år än på mycket länge och man kommer kunna erbjuda en stark startelva. Förhoppningen är att både Strootman och El Shaarawy kommer delta i matchen på något vis. Hur Roma kommer mönstra sin startelva är ytterst oklart men förmodligen kommer man försöka spela på samma sätt som när man mötte Chelsea senast i London. Det innebär framförallt att man kommer försöka pressa Chelsea högt som alltid försöker spela sig ur sina situationer. Den taktiken lyckades väl i London även om man åkte på några kontringar inledningsvis. Kan man vara på sin vakt och ta hand om Hazard och Morata i omsättningsspelet så har man alla förutsättningar att vinna den här matchen.
Roma skulle kunna mönstra följande startelva:

Alisson – Alessandro Florenzi, Fabio Fazio, Juan Jesus, Aleksandar Kolarov – Radja Nainggolan, Maxime Gonalons, Kevin Strootman – Diego Perotti, Edin Dzeko, Stephan El Shaarawy. 

Speltips – Stängd match att vänta!

Vi tror inget av lagen kommer vilja bjuda på samma Hawaii fotboll som senast när man möttes på brittisk mark. Vi tror inte att man kommer få se 3-3 liknande resultat ikväll. Så klart att det skulle vara kul med en lika underhållande match men förmodligen får vi se ett Chelsea som backar hem och har väldigt mycket folk bakom boll. Roma kommer dessutom vara rädda för de blixtsnabba kontringarna som man åkte på senast så vårt speltips blir ett underspel i den här matchen. Med tanke på att båda lagen har en fördel rent poängmässigt gentemot Atletico i gruppen så kan ett oavgjort resultat gynna båda lagen. Vinner Chelsea är man klara att gå vidare från gruppen.

Vi rekar ”Under 2.5 mål i matchen” mellan Roma – Chelsea till oddset 2.18 @Unibet

unibet bonus

Inför Roma – Chelsea

Blandad kompott inför mötet ikväll mellan Roma och Chelsea. En del på italienska men några engelska inslag där man bland annat ställer frågor om Morata trivs i London och Chelsea.

Unibet erbjuder förutom matchvinnare hela 332 extraspel på mötet mellan Roma och Chelsea vilket är flest antal spelalternativ på kvällens Champions League matcher. De vittnar om var det största intresset finns ikväll. Ett annat möte som vi svenskar intresserar oss inför är Manchester United – Benfica. Läs gärna vårt speltips om den matchen.

Roma – Chelsea har matchstart 20.45 ikväll och visas av TV6 och Viaplay.