Stort underhållsvärde bjuds vi på i denna Premier League söndag 5 november (5/11). Vi rekar här Manchester City – Arsenal kl. 15:15 och har sedan tidigare rekat Chelsea – Manchester United kl. 17:30.

Manchester City – Arsenal

Vi börjar med lite statistik där vi bland annat kan konstatera att ligaledaren Manchester City är obesegrade i sina senaste 18 tävlingsmatcher i både cup och ligaspelet. Av dessa 18 obesegrade matcher så har man vunnit de 14 senaste på raken inklusive då spel i Premier League, Champions League och EFL-Cup. Genom detta förstår du säkert att City också gått genom de första tio Premier League omgångarna obesegrade.

Arsenals form är mer tvetydig och svåranalyserad. De har visserligen endast förlorat en enda match på de senaste 13 matcherna och har häng på topplagen i Premier League. Men för tre ligamatcher sedan så förlorade man mot Watford och förra helgen vann man med knappa 1-0 hemma mot Swansea som kämpar i botten av tabellen. Dessutom fick Arsenal bara 0-0 mot serbiska Crvena zvezda i Europa League i torsdags. Å andra sidan mönstrade Arsene Wenger inte den starkaste elvan i startuppställningen. Dels för att Arsenal i praktiken är klar för avancemang till slutspelet i Europa League och dels för att vila nyckelspelare till dagens möte med Manchester City. Så lita på att det kommer bli ett hett möte där ute på planen i Etihad Stadium i Manchester idag.

Offensivt spel

Båda lagen spelar en offensiv fotboll som grund-spelidé. Så till skillnad mot vår tidigare rek med Chelsea och Manchester United där vi tror på en mer tillknäppt historia så ser vi här framför oss två lag som gärna använder attack som bästa vapen. Och det är den fotboll de är vana att hantera så de lär knappast byta ut alltför mycket idag även om motståndet för åtminstone Arsenal är värsta tänkbara. Tror och hoppas därmed på en offensiv och målglad tillställning där målchanserna avlöser varandra hela tiden.

Dagens rek i matchen Manchester City – Arsenal blir totalt över 3,5 mål. Oddset för ett sådant spel ser ni här varierar något bland de bästa spelbolagen:

LeoVegas 1.91

Unibet 1.91

Betsson 1.89

Betsafe 1.89

Nordicbet 1.89

Comeon 1.83

bet365 1.83

Titta på massvis av fotboll idag helt gratis!