Intressant möte har vi denna onsdag 15 november när Vita Hästen – Leksands IF möts i HockeyAllsvenskan’s 18:e omgång.

Inför drabbningen är Norrköpingslaget på tionde plats i tabellen medan leksenningarna har fjärde platsen i besittning. Vi på Svenskt Spel har tagit fram ett speltips åt dig som gör matchen ännu mer spännande. Kan du inte se matchen på plats i Himmelstalundshallen? Streama matchen live istället på mobilen, datorn eller surfplattan. Klockan 19:00 är det dags!

SE MATCHEN LIVE HÄR! >>>

Läs om hur du kan se C More gratis!

Dagens HockeyAllsvenskan 15/11

19:00 AIK – Timrå
19:00 Pantern – BIK Karlskoga
19:00 Södertälje – Troja/Ljungby
19:00 Tingsryd – Oskarshamn
19:00 Vita Hästen – Leksands IF

Inför Vita Hästen – Leksands IF

Leksands IF var inför säsongens början en av de stora favoriterna att ta en av de två direktkvalificerade platserna till uppflyttningsslutspelet som ettan och tvåan får. Vita Hästen å sin sida var av de flesta bedömare tippade att hamna i bottenskiktet. Och när vi nu har kommit in i artonde omgången av HockeyAllsvenskan så speglar respektive tabellägen inte riktigt siarnas prognoser än så länge. Vita Hästen är visserligen på den undre halvan men ändå inte i den absoluta bottenstriden. Dock skiljer det bara 3 poäng ner till nästjumbon Troja/Ljungby. Leksand har hela 9 poäng upp till serieledarna Timrå men bara 2 poäng fram till tvåan Oskarshamn.

Identiska formkurvor men tvärtom

Något har hänt med Vita Hästen på sistone. Från slutet av september till mitten av oktober radade Vita Hästen upp inte mindre än sju raka segrar i HockeyAllsvenskan. Därefter har det nästan varit lika tungt som det gick bra innan. På de åtta efterföljande matcherna har Hästen förlorat sex av dem. Formen är med andra ord brant nedåtgående.

Leksands IF har en nästan identisk resa formmässigt i jämförelse med Vita Hästen men så att säga helt tvärtom. Från slutet av september till mitten av oktober förlorade Leksand sex matcher på raken innan vändningen kom. Nu har laget spelat ytterligare åtta matcher och vunnit sju! Formen är här istället, tvärtom mot Hästens, brant uppåtstigande.

Ingen självklar match

Trots att både form och tabellägen skiljer lagen ganska kraftigt åt är det här en match som inte på något sätt är självklar. Sist det begav sig mellan lagen var i början av oktober och då var det gästande Vita Hästen som överraskade de flesta och vann borta i Tegera Arena mot ett blekt Leksand. Matchen slutade 1-2 efter ett avgörande först i förlängningen. Men vid det tillfället ska vi ha i minne att formen hos Vita Hästen och Leksand såg helt annorlunda ut än vad är fallet i nuläget.

Vita Hästen – Leksands IF Speltips

Vi konstarerar att formkurvorna pekar helt åt motsatt riktning och att det för tillfället skiljer en dimension i spelet på isen mellan de två lagen. Tipset vi ger och även själva spelar på inför matchen Vita Hästen – Leksands IF ikväll 15/11 är att det blir vinst till bortalaget. Oddset för bortaseger är i detta nu är 1,91 hos NordicBet.

Vita Hästen - Leksands IF

NordicBet älskar hockey!

NordicBet gillar hockey vilket de bevisar gång på gång. De har massivs av ständigt framtagna odds kampanjer på hockey och är stolt huvudsponsor av SHL. Dessutom är NordicBet officiell partner till Champions hockey League varvid de direktsänder matcherna via CHL Live Stream direkt på hemsidan för sina medlemmar.

NordicBet är stolt huvudsponsor till SHL:

NordicBet är också officiell partner till CHL: