Birmingham – Wolverhampton är ett riktigt brittiskt West Midlands fotbollsderby. Wolves leder Championship medan Birmingham City FC ligger på nedflyttningsplats inför mötet ikväll 4/12.

Svenskt Spel har i den här matchen hittat ett gyllene tillfälle att tjäna en slant. En på, i alla fall förhand, mer given bortaseger är svår att finna i dagens sportutbud på spelmarknaden. Varför vi tycker så går att läsa mer om längre ner i denna artikel. Vårt speltips på en 2:a i matchen Birmingham – Wolverhampton ger oss 1,75 gånger pengarna tillbaka vid vinst hos bet365. Matchstart är klockan 20:45.

Du kan både spela odds på matchen och streama den live hos bet365 här! >>>

Birmingham – Wolverhampton Speltips

Dagens hemmalag Birmingham City FC har det verkligen tufft för tillfället. En enda seger på de sju senaste Championship matcherna och ett helt lass skadade spelare i sjukstugan är sannerligen inget som bidrar till att smilbanden ska peka uppåt för deras del. Men vi får se om det kan ljusna något för Birmingham då fem av de åtta spelarna på skadelistan inte är totalt avskrivna för spel närmaste tiden. Varenda spelare man kan få tillbaka ”fit for fight” på fotbollsplanen igen är oerhört välkommet.

Lugn och stabilitet viktigt

Sedan Steve Cotterill i september i år tog sig an tränarjobbet i Birmingham har han manat till lugn inför fansen då det kommer krävas en period av trygghet för att bygga upp stabilitet inom klubben angående alla de spelarövergångar och tränarbyten som påverkat klubben senaste åren. Cotterill betonar hur viktigt det nu är att alla inom ”Blues” drar åt samma håll. Men att det arbetet ska ge effekt redan till ikväll har vi på Svenskt Spel svårt att se, särskilt som de nu möter ligans allra bästa och formstarkaste lag.

Gästerna imponerar

Wolverhampton Wanderers FC kommer till spel borta mot Birmingham, inte bara som ligaetta, utan även som ligans bästa bortalag den här säsongen. De gör också mer än dubbelt så många mål som de släpper in. 40 gjorda mål och bara 17 insläppta på 19 matcher vittnar om ett stabilt försvar och ett fruktat anfall. Framförallt är det tre unga anfallsspelare som står för de allar flesta målen framåt i Wolves, 23-årige brasilianaren Leo Bonatini (11 mål), 21-årige portugisen Diogo Jota (9 mål) och 24-årige portugisen Ivan Cavaleiro (6 mål). Denna måndag är det säkerligen dessa tre herrar som återigen bildar tremannaanfall tillsammans som så många gånger tidigare under den här säsongen. Rekommenderar verkligen att hålla ett öga på dem när du tittar på matchen via live stream ikväll!

Gillar du att se på live stream sport?