Både Merseysidederbyt Liverpool – Everton och Manchesterderbyt Manchester United – Manchester City, vilken fantastisk söndag vi har idag den 10:e december 2017!

Det här är bland de två största matcherna man kan uppleva på säsongen inom engelsk ligafotboll. Den sagolika atmosfären och inramningen kring dessa matcher samt den upphöjda stämningen på läktaren som brukar infinna sig under matcherna är något man inte vill missa. Och ovanpå det brukar det levereras en fartfylld och nästan brutal fotboll där så mycket mer än bara de 3 poängen står på spel. Vi snackar om äran och hur viktigt det framförallt är för de lokala fansen att i en närtid kunna gå stolta på gatorna i städerna Liverpool och Manchester. Förlorar fansen syns uppriktigt gå med nedsänkta huvuden en tid efter sådana här matcher. Och snacket på arbetsplatserna ska vi nästan inte snacka om!

Dagens Premier League matcher 10/12

13:00 Southampton – Arsenal
15:15 Liverpool – Everton
17:30 Manchester United – Manchester City

Matcherna sänds på ViaPlay, Viasat Sport Premium.

Nu till dagens speltips på Merseysidederbyt mellan Liverpool och Everton.

Speltips Merseysidederbyt

Liverpool – Everton kan bli en match med det lilla extra idag då båda lagen verkar befinna sig i någon slags av formtopp. Inför matchen på Anfield denna söndag 10/12 är Liverpool obesegrade i sina sex senaste ligamatcher varav fem är vinster. På de tre senaste matcherna inklusive inklusive Champions League mötet med Spartak Moskva har Liverpool gjort sammanlagt 15 mål och bara släppt in 1. Allra senast nu i veckan tvålade man till Spartak Moskva med hela 7-0!

Everton har nu vunnit tre raka matcher varav två i Premier League och en i Europa League mot Apollon. Och som man gjort det! Totalt 9-0 i målskillnad på dessa tre matcher visar på en pånyttfödd styrka ifrån att tidigare under säsongen spelat under förväntan. När det gäller just målfabrikationen har Liverpool gjort minst ett mål i sina sju senaste matcher och Everton i deras senaste fem matcher man spelat.

På skadefronten är det något ljusare för Liverpool i jämförelse  med Everton. Clyne, Matip och Moreno är definitivt borta från spel för Liverpool medan det är tveksamt om Lallana, Bogdan och Grujic är i tillräckligt speldugligt skick. Everton har inte mindre än sex spelare på den definitiva skadelistan med Baines, Barkley, Bolasie, Coleman, Mori, Stekelenburg och där McCathy är mer tveksam för spel.

Med tanke på både den spelform och målform bägge lagen Liverpool och Everton befinner sig i så måste vi bara testa ett BLGM-spel i matchen.

Speltips Liverpool – Everton 10/12

Vi spelart på att båda lagen gör mål till oddset 1,95 i Merseysidederbyt Liverpool – Everton vilket är ett odds som erbjuds hos flera av spelbolagen:

bet365:100 % Bonus upp till 1000 kr i spelkrediter

William Hill: 100 % upp till 1000 SEK

Unibet: 500 % bonus upp till 500 kr

ComeOn: 400 % upp till 400 SEK

Betfair: 100 % bonus – 1000 SEK

Oddset 1,95 för BLGM är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2017-12-10 kl. 11:17 men kan komma att ändras.

Kolla också in vår artikel: Casino Adventskalender 2017!