Det är inte fasligt många timmar kvar till Julafton nu och som underhållning denna uppesittarkväll 23 december tänker vi njuta av NHL hockey med två matcher ikväll och hela tretton matcher inatt!

Se alla NHL matcher på Viaplay! 

Läs också om hur du kan streama film gratis vilket är perfekt så här i juletider!

Uppesittarkvällens NHL Dubbel

Vi tar oss an ett dubbelspel på NHL som uppladdning inför Julaftonens frosseri och julklappsöppningar. Det första tipset blir på matchen Boston Bruins möte med svensklaget Detroit Red Wings klockan 19:00. I vårt andra speltips ger vi oss på Dallas Stars mot svensklaget Nashville Predators som leder Central Division, matchstart klockan 02:00 inatt!

Men först ser vi här vilka kvällens och nattens NHL matcher är.

nhl tipsKvällens NHL matcher 23/12

19:00 Boston Bruins – Detroit Red Wings
19:00 New York Islanders – Winnipeg Jets

Nattens NHL matcher 24/12

01:00 Carolina Hurricanes – Buffalo Sabres
01:00 Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers
01:00 Edmonton Oilers – Montreal Canadiens
01:00 Florida Panthers – Ottawa Senators
01:00 New Jersey Devils – Chicago Blackhawks
01:00 New York Rangers – Toronto Maple Leafs
01:00 Pittsburgh Penguins – Anaheim Ducks
01:00 Tampa Bay Lightning – Minnesota Wild
02:00 Arizona Coyotes – Colorado Avalanche
02:00 Dallas Stars – Nashville Predators
02:00 Vegas Golden Knights – Washington Capitals
04:00 San Jose Sharks – Los Angeles Kings
04:00 Vancouver Canucks – St. Louis Blues

Oddsen nedan är korrekta vid tidpunkten för publicerandet 2017-12-23 kl. 17:08 men kan komma att ändras.

Boston Bruins – Detroit Red Wings

Viktigt och spännande möte i Atlantic Division ikväll när tabelltrean Boston Bruins tar emot tabellfemman Detroit Red Wings. Just nu ligger Boston på en slutspelsplats med sina 41 poäng och kommer till kvällens match med tre raka vinster bakom sig. Detroit Red Wings behöver poäng för att försöka öka på sin poängskörd vilken hittills är 33 poäng. Förlust för bortalaget skulle innebära ett mycket tufft utgångsläge inför kommande matcher i grundserien.

Är man inte någon inbiten fan av något av lagen sedan tidigare kan det säkert finnas ett intresse av att hålla tummarna för Detroit Red Wings i matchen då de får betraktas som ett riktigt svensklag. Här hittar vi svenska hockeyspelare som Henrik Zetterberg, Gustav Nyquist, Niklas Kronwall och Jonathan Ericsson. Alla fyra bidrar i högst grad till att Detroit inte befinner sig i ett ännu sämre läge den här säsongen. Lagkapten Zetterberg är den av svenskarna som än så länge skramlat ihop flest poäng av dem med sina 24p efter 5 mål och 19 assists.

Båda lagen har spelat bra på sistone vilket bäddar för en intensiv och jämn match där vi såklart hoppas på spännande dramatik. Men vi ser ett utmärkande drag hos Boston som har gjort minst 1 mål i tredje perioden i sina nio senaste matcher! Detroit är inte i närheten av detta utan gör oftare sina mål i de två första perioderna. Därav tänker vi spela på att hemmalaget Boston vinner period 3. Och om man nu håller på Detroit med tanke på alla deras svenska spelare så får vi i så fall hoppas att de redan gjort det så pass bra i de två första perioderna att de kommer ifrån matchen med segern i behåll ändå.

Speltipset: Boston vinner tredje perioden till oddset 2,16 @ Unibet.

Dallas Stars – Nashville Predators

Nästa svensklag ut i vår oddsdubbel denna afton är Nashville Predators som har varit riktigt bra den här säsongen och nu möter ett annat starkt lag i Dallas Stars. Vi ser ettan mot fyran i Central Division som är oerhört jämn överlag. Det skiljer bara sju poäng mellan ettan Nashville Predators och sexan Minnesota Wild.

Svenskar att hålla ett extra öga på i Nashville Predators är backen Mattias Ekholm och anfallarna Filip Forsberg, Calle järnkrok och Viktor Arvidsson. Framförallt Forsberg har varit ytterst lyckosam denna säsong med 16 mål och 18 assists på sina 34 matcher vilket betyder att han har ett poängsnitt på exakt en poäng per match.

Nu återstår att se om Nashville har hamnat i en liten svacka då de förlorat sina två senaste matcher vilka båda spelades på hemmais. Kanske är bortais Nashvilles melodi istället? Nashville har aldrig förlorat tre matcher i rad tidigare under den här säsongen och vi tror inte nattens match blir av en sådan karaktär att detta bryts nu heller.

Speltipset: Nashville Predators vinner matchen mot Dallas Stars till oddset 2,85 @ Unibet.

 

Läs också vårt andra speltips på lördagkvällens möte i Premier League mellan Leicester – Manchester United!