Tennis: Herrarnas Australian Open Final 2018 spelas mellan Marin Cilic (Kroatien) och Roger Federer (Schweiz) med matchstart tidig söndagförmiddag 28 januari kl. 09:30. Tennisfinalen direktsänds dels på tv-kanal Eurosport 1 men även via gratis live stream på hemsidan hos unibet på Unibet TV!

Ikväll får du inte missa nästa stora final idag när Sverige möter Spanien i Handbolls-EM final 2018! Sverige-Spanien Live Stream finns här också!

Streama Finalen Gratis!

För att se gratis direktsänd sport på Unibet TV måste du vara inloggad hos spelbolaget och ha pengar på spelkontot. Är du ny hos unibet så kan du passa på att utnyttja deras fina välkomsterbjudande där du får 500 kr i bonus av unibet om du sätter in 100 kr. Spela alltså för 600 kr + streama matcherna live i direktsändning för endast en hundring. Så länge du har pengar på spelkontot kan du ta del av hela unibet’s live streaming utbud dygnet runt, året om!

TILL UNIBET TV HÄR! >>>

Åh denne Roger Federer!

Underbara Grand Slam final! Det är alltid lika häftigt att få se tennis på absoluta toppnivå och särskilt när det ska spelas en stor tennisfinal i en av världens största tennisturneringar som Australian Open. Och lika fantastiskt är det att få möjligheten att få se världens genom tidernas främste tennisspelare äntra centercourten för ännu en av otaliga finaler han spelat. Naturligtvis pratar jag om mästarnas tennismästare Roger Federer som återigen är med i världstoppen av tenniscirkusen. Han har nu varit ett toppnamn ett tag igen efter att för ett par år sedan räknats bort av tennisexperter som en gammal dalande stjärna.

Med sina 36 år är det kanske inte så konstigt att många trodde att han gjort sitt i världstoppen eftersom han då också spelade sämre under en period vilket annars har varit väldigt sällsynt under hans långa enastående tenniskarriär. Men schweizaren har visat att han har ett fantastiskt starkt psyke och en vinnarinstinkt utan dess like som döljs väl bakom den ödmjukhet han personifierar. Och ovanpå detta har kroppen hans lyckats med något många av hans tenniskollegor i världstoppen inte mäktat med under så lång tid, nämligen att hålla ihop och kunna prestera på den extrema toppnivå som krävs för att som nu ta en person till andraplatsen på ATP rankingen.

Men nog av superlativ till Roger Federer nu så koncentrerar vi oss istället på hur finalen kommer gå. För den som ändå vill förkovra sig mer får gärna läsa på wikipedia om alla titlar Roger Federer tagit genom karriären.

Marin Cilic – Roger Federer Speltips

Kroaten Marin Cilic är väldigt nära sin livs form och är vid 29 års ålder 6:e rankad på ATP listan. I höstas nådde han för en kort period sin högsta ATP ranking någonsin då han var 4:a. Men lär kunna avancera igen efter framgången här i Australian Open. Nu återstår bara finalen och mötet med den just nu näst bäste av dem alla bakom världsettan 31-årige Rafael Nadal.

Båda dessa spelare har förstås övertygat i Australian Open genom att ta sig ända till final. att komma så här långt på tur finns inte även om det förstås finns stunder som kan vara väldigt avgörande för hur fortsättningen ska bli i ett visst skede. Exempelvis så gick Cilic vidare ifrån kvartsfinalen mot Rafael Nadal då denne gav upp på grund av skada vid ställningen 2-2 i set. Men även Roger Federer har tagit sig vidare efter att motståndaren givit upp. I semifinalen i fredags morse gav den unge 21:årige sydkoreanen Hyeon Chung upp vid underläge med 0-1 i set och 2-5 i game i andra set.

Men av vad jag sett hittills av både Marin Cilic och Roger Federer i Australian Open detta år så har Federer varit den absolut bättre av dem två enligt mig. Tyvärr har spelbolagen också sett det så en vinst för Roger Federer spelas till ett lågt odds omkring 1,22 – 1,25 vilket är för lågt för att vi ska spela på det. Istället tror vi på en stabil seger för Roger Federer i tre raka set vilket spelas till det betydligt högre oddset 2,18 i detta nu hos unibet. Men skulle det otroligt nog visa sig att det istället är Marin Cilic som vinner i tre raka så går det lika bra eftersom vi spelar på att det inte blir fler än 3 set i matchen totalt oavsett vem som vinner.

Match & tipsfakta

Speltips: Under 3,5 set i matchen
Odds2,18 @ unibet
Insats: Medel
Datum: 2018-01-28 (söndag 28 januari)
Matchstart: 09:30
TV-kanal: Eurosport 1
Live StreamUnibet TV (Läs om Australian Open live stream här!)

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2018-01-27 kl. 18:33 men kan komma att ändras fram till matchstart.