Sverige-Spanien spelar idag söndag 28 januari final i Handbolls-EM 2018! Sverige-Spanien Live Stream 28/1 kl. 20:30 och bronsmatchen dessförinnan mellan Danmark-Frankrike kl. 18:00 ser du gratis på Unibet TV här >>> i mobilen, läsplattan eller datorn! Unibet TV är perfekt för dig som inte har tillgång till tv-kanalen TV3 eller ViaPlay där du befinner dig!

TILL UNIBET TV HÄR! >>>

Söndagens medaljmatcher i Handbolls-EM:

Se matcherna gratis via live stream direkt på Unibet TV utan kostnad.

18:00 Frankrike-Danmark (Bronsmatch)
20:30 Sverige-Spanien (FINAL!)

Streama Matcherna Gratis!

För att se gratis direktsänd sport på Unibet TV måste du vara inloggad hos spelbolaget och ha pengar på spelkontot. Är du ny hos unibet så kan du passa på att utnyttja deras fina välkomsterbjudande där du får 500 kr i bonus av unibet om du sätter in 100 kr. Spela alltså för 600 kr + streama matcherna live i direktsändning för endast en hundring. Så länge du har pengar på spelkontot kan du ta del av hela unibet’s live streaming utbud dygnet runt, året om!

Sveriges EM-bragd!

Sverige som ju har ett ganska obeprövat landslag ska spela en stor mästerskapsfinal ikväll, vem hade kunnat tro detta för en vecka sedan? Vi har väntat 16 år på att få se Sverige spela en final i Handbolls-EM och då 2002 slog Sverige Tyskland i en gastkramande tillställning som avgjordes först efter förlängning. Nu är det alltså dags igen och idag står ett rutinerat Spanien för motståndet. Innan du ser finalen Sverige-Spanien kan du också titta på bronsmatchen mellan Danmark och Frankrike. Många trodde att det skulle vara precis den omvända ordningen, där favoriterna Danmark och Frankrike skulle spela final och Sverige skulle få möta Spanien i en bronsmatch, men så blev det ju som sagt inte. Och det är vi svenskar superglada för! För nu vill vi naturligtvis att Sveriges bragd ska bli fullständig som den blir om vi tar ett EM-Guld idag.

Fyra svenska EM-titlar genom historien

Sveriges herrlandslag i handboll har tidigare i historien spelat totalt fyra EM-finaler i handboll, 1994, 1998, 2000, 2002 och vunnit allihop! Spaniens herrlandslag i handboll har också spelat exakt fyra EM-finaler tidigare men där har det istället blivit idel förluster, 1996, 1998, 2006 och 2016. Ska det bli femte gången gillt för Spanien eller ska Sverige bärga sin femte EM-titel ikväll?

Sveriges vinst över Danmark i semifinalen

Sverige vann sin semifinal över Danmark på ett enastående sätt och för de flesta totalt överraskande. Det ”nya” Svenska handbollslandslaget gjorde visserligen en mycket fin insats i Handbolls-VM för herrar 2017 där Sverige slutade sexa, men inte trodde vi väl att Sverige skulle spela EM-final idag. Bragd skrek många efter segern över Danmark vilket vi är benägna att hålla med om. Danmark som är regerande Olympiska Mästare i handboll vann då OS-guldet efter finalseger över Frankrike. Inte skulle Sverige ha en chans mot detta Danmark som visat upp få svaghetstecken under EM-turneringen. Men det gick mycket tack vare ett starkt lagarbete tillsammans med enstaka personers topprestationer där den svenska målvakten Andreas Palicka med sin 40%:iga räddningsstatistik i målet kanske var den främsta.

Besviket skrik förbyttes till segervrål

Visst var vi många som skrek för full hals av irritation och besvikelse när Sverige med ett måls ledning 28-27 och med sekunder kvar av matchen är i anfall och då skjuter i utsidan av Danmarks målstolpe, varvid danskarna kontrar blixtsnabbt och skjuter in 28 lika med knappa sekunden kvar.

Inte heller trodde i alla fall jag att Sverige så skulle orka lyfta sig efter att ha varit i ledning i större delen av semifinalmatchen. Men som svenskarna krigade till sig segern på övertid där ett nästintill stillastående jämfotahopp-mål av Linus Arnesson avgjorde matchen som slutade 35-34 till Sverige. Vild segerglädje förstås och det skrik av besvikelse man uppbringade ca 10 minuter tidigare hade nu bytts ut till segervrål!

Se här höjdpunkterna från semifinalen mellan Sverige-Danmark:

 

Sverige-Spanien Final Speltips 28/1

Det var inte bara Sverige som gjorde en enastående insats i EM-semifinalen. Även dagens finalmotståndare Spanien överraskade de flesta när de slog favoriten Frankrike, även om det inte var lika stor överraskning som Sveriges seger över Danmark.

Något mer som i alla fall vi tyckte var riktigt kul var att vårt speltips inför matchen Danmark – Sverige gick in där vi kammade hem 11 gånger pengarna på spelet oavgjort vid full tid (ordinarie tid).

Jeppson tillbaka i truppen

Sverige får i finalen mot Spanien tyvärr klara sig utan de båda högerniorna Johan Jakobsson och Albin Lagergren som tvingats lämna truppen på grund av hjärnskakningar. Det är såklart stora avbräck för Sverige men som även i semifinalen mot Danmark fick klara sig utan duon, så ingen skillnad där alltså. Men en skillnad har vi trots allt jämfört med semin, och det är att Simon Jeppsson som mot Danmark var borta på grund av sjukdom nu är ”fit for fight” mot Spanien. Glädjande tycker vi då all kraft behövs för denna sista kraftmätning i Handbolls-EM. Nu är det EM-Guld som gäller och vi tror faktiskt att Sverige fullbordar bragden med en finalvinst över Spanien.

Speltips: Sverige vinner över Spanien
Odds3,50 @ betway (betway boost)
Insats: Medel
Datum: 2018-01-28 (söndag 28 januari)
Avkast: 20:30
TV-kanal: TV3
Sverige-Spanien Live StreamUnibet TV (Gratis) och ViaPlay

FÅ 200 KR I GRATISSPEL!

Få ett gratisspel värt 200 kronor att använda på turneringen! Anmäl dig och lägg ett spel på turneringen, så får du ditt 200 kronor gratisspel omedelbart.

Så funkar det:
  1. Anmäl dig till kampanjen hos NordicBet här!
  2. Lägg ett kvalificerande spel för minst 200 kronor till oddset 1,5 eller högre på Bronsmatchen eller EM-finalen i handboll för herrar.
  3. Du får omedelbart ett gratisspel värt 200 kronor att använda på Handbolls-EM, antingen före eller under matchen i form av live betting.

Förtydligande: Du måste lägga ett spel för minst 200 kronor till oddset 1,50 eller högre på EM i handboll för herrar, före eller under, bronsmatchen eller finalen under för att få ditt gratisspel värt 200 kronor. Du kan lägga det kvalificerande spelet antingen före matchstart eller som ett LiveBet, antingen på datorn eller i mobilen. Det kan vara ett singelspel eller kombispel, och om det är ett kombispel måste minst ett av valen vara ett spel på EM i handboll för herrar till oddset 1,50 eller högre.

Ytterligare två vinstökningar på Handbolls-EM

Öka dina vinster med 20% när du spelar live på handbolls-EM för herrar. LeoVegas ger dig två vinstökningar att använda i slutspelet/placeringsmatcherna. Vinstökningen kan användas på liveodds under handbolls-EM, perfekt för att öka spänningen när Europamästerskapet i handboll ska avgöras.

Öppna konto hos LeoVegas nu! >>>

Så använder du vinstökningen
  1. Välj ett liveodds från handbolls-EM.
  2. Välj ”Vinstökning” under ”Bonuserbjudanden” på din spelkupong.
  3. Högsta tillåtna insats är 200 kr.

 

Bengan Boys

Se här filmen ”Bengan Boys – minnena inte medaljerna” som är en dokumentär om Sveriges Handbollslandslag under storhetstiden på 1990-talet.

Beskrivning: Sveriges herrlandslag i handboll blev under 1990-talet, under ledning av Bengt Johansson, ett av världens mest framgångsrika och populära landslag. Spelare som Magnus Wislander, Staffan Olsson, Stefan Lövgren och Ljubomir Vranjes har bidragit till de framgångar som bland annat givit flera guld i EM och VM. 1998 fick herrlandslaget bragdguldet. Senaste mästerskapet vann man på hemmaplan 2002.