Måndagens speltips på fotboll är Chelsea-West Brom som är enda matchen på Premier League spelschemat den 12/2. Efter Manchester Uniteds överraskande 1-0 förlust igår kväll borta mot Newcastle så har Chelsea chansen att knapra in lite av försprånget. Vi tippade ju på ett målsnålt möte i matchen Man United – Newcastle och vi fick rätt. United har stora problem att skapa målchanser framåt för tillfället. Även Chelsea har haft väldiga problem efter två relativt stora förluster mot inte alltför kvalificerat motstånd i Bournemouth och Watford. Men jumbolaget West Brom ska man väl ändå klara av?

Chelsea-West Brom tipset

Det är två svårt stukade lag som idag gör upp om maximalt 3 nya färska Premier League poäng. Bägge lagen har förlorat sina två senaste matcher. Att West Brom har gjort det är kanske ingen större sensation men att de regerande engelska ligamästarna Chelsea förlorat sina två senaste matcher på ett nästan märkligt sätt är desto mer besynnerligt. Det är inte bara att Chelsea förlorat matcherna utan på det sätt de gjort det är något tränaren Antonio Conte säkerligen har analyserat noggrant. Chelsea har sett helt håglösa ut i matcherna och verkar inte lita på vare sig själva eller någon av sina medspelare under spelets gång. Ja det har helt enkelt sett tafatt och villrådigt ut.

Men därför tror jag också att mötet med West Brom kommer vid en perfekt tidpunkt. Chelsea behöver hitta tillbaka till sitt normalt så stabila grundspel och då är det skönt att man idag får möta ett bottenlag istället för att i det här skedet kastas in mot en av toppkonkurrenterna. Däremot inte sagt att det blir en enkel promenadseger, för i sina bästa stunder kan West brom få till ett riktigt bra spel. Men att Chelsea skulle förlora en tredje match på raken har jag väldigt svårt att se. Särskilt som det är just West Brom man spelar emot också samtidigt som man spelar på Stamford Bridge. Nej det här blir tredje gången gillt för Chelsea.

Svenskt Spel tippar: Chelsea vinner matchen mot West Brom till oddset 1,39 hos betsson. Matchen har avspark kl. 21:00!

[table id=18 /]

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2018-02-12 kl. 09:33 men kan komma att ändras fram till start.