Idag torsdag 14 juni sparkar äntligen fotbolls-VM 2018 igång med matchen Ryssland – Saudiarabien klockan 17:00. Ryssland – Saudiarabien live stream finns hos C MORE och ett speltips har vi naturligtvis fixat fram dagen till ära. Nu kör vi!

Ryssland – Saudiarabien Live Stream

Nu blir det fotbollsgodis av bästa sorten en hel månad framöver med fotbolls-VM matcher ända fram till finalen som spelas söndagen den 15 juli 2018. Och som tur är slipper du oroa dig för att missa någon match då du kan streama fotbolls-VM var som helst och när som helst i mobil, surfplatta, dator och tv på C MORE. Det är nämligen på så sätt att C MORE sänder varenda match i fotbolls-VM under en hel månad för antingen 139 kr med reklam eller 199 kr utan reklam. Otroligt billig penning för att se VM-fotboll en hel månad på vilken enhet du vill!

TILL C MORE HÄR >>>

Speltips Ryssland – Saudiarabien

Nervositeten kommer nog vara påtaglig för de bägge lagen Ryssland och Saudiarabien som inleder årets fotbolls-VM med avspark klockan 17:00 idag. Särskilt nervöst är det säkert i Rysslandslägret då de i form av värdnation ska försöka visa upp sina fotbollskunskaper och leva upp till de högt ställda ryska förväntningarna inför en stor skara supporters på läktarna samt alla de övriga hemmafansen som befinner sig på barer, torg och tv-sofforna där runt omkring i det vidsträckta landet.

Värdnationen Ryssland

Ryssland har ju inte behövt förta sig på något sätt för att ta sig till VM då hemmanationen alltid är direktkvalificerat till mästerskapet. Därför är vi också lite osäkra på vilken form Ryssland har med sig in i turneringen. Ska man gå efter det senaste halvårets vänskapsmatcher så ser det inte särskilt ljust ut för ryssarna. Fyra förluster och tre oavgjorda på de sju senaste landskamperna är verkligen inget som borde sätta skräck i dagens motståndare Saudiarabien. Däremot vet man aldrig vad VM-spel i det egna hemlandet kan göra för påverkan på laget?

Största stjärnan Smolov

I ett lag utan riktigt stora profiler får väl lagets stora stjärna ändå sägas vara anfallaren Fjodor Smolov, lagkamrat med Victor Claesson och tidigare lagkamrat med Andreas Granqvist i Krasnodar, och som är en pålitlig målskytt av rang. Smolov vann den ryska skytteligan både 2015/2016 och 2016/2017 och i år blev han tvåa. En annan spelare att hålla ett öga på i Rysslands lag är den 27:årige mittfältsspelande playmakern i CSKA Moskva Alan Dzagojev. För tio år sedan sågs han som ett superlöfte och var enligt rykten då nära en övergång till Real Madrid men har blivit Moskva klubben trogen.

Saudiarabiens starka genrep

Saudiarabien direktkvalificerade sig till fotbolls-VM i Ryssland genom att komma tvåa i sin grupp bland sex nationer i det asiatiska kvalet. Gruppsegrare blev Japan men efter Saudiarabien kom länder som Australien, Förenade Arabemiraten, Irak och Thailand. I de många träningsmatcherna man nu spelat inför VM har det blivit vinster mot de något sämre nationerna och förluster mot de lite bättre. Dock blev det nu i det allra senaste genrepet förlust med endast 1-2 mot Tyskland förra fredagen. Så Saudiarabien har sett bättre ut för varje vecka som gått.

Stjärnstatusen bland spelarna, med europeiska ögon sett, är det lite si och så med i det saudiska laget. Däremot har några av spelarna presterat så bra det gångna året så att de hamnat bland de 25 bästa arabiska spelarna enligt ansedda goal.com. Högst rankade spelaren i Saudiarabien utsågs anfallaren Fahad Al-Muwallad vara som hamnade på en tionde plats. Så visst ska vi hålla koll på hans spel idag mot Ryssland.

Så tippar vi…

Inget av lagen imponerar på oss varken när det gäller spelartrupp eller matchprestationer den senaste tiden förutom då att Saudiarabien spelade relativt jämnt med stornationen Tyskland för en vecka sedan, i alla falla resultatmässigt. Ryssland får dock ändå favorittipset i den här matchen på grund av något bättre spelarmaterial och sin fördel av spel på hemmagräs.

Högst odds för rysk seger har i skrivande stund betsson som erbjuder 1.45 i odds för en etta i matchen Ryssland – Saudiarabien.

Gör som oss, spela och se på Ryssland – Saudiarabien live stream du också!