bet365

Efter två härliga sommardagar med Champions League fotboll på kvällarna är det idag dags att ta titta närmare på det Allsvenska spelutbudet. Såhär på förhand lockar stockholmsderbyt Djurgårdens IF – Hammarby IF mest där vi vet att den där extra tändvätskan automatiskt finns med i matchförberedelserna. Lita på att lokalderbyt i huvudstaden är lika glödhett som det brukar vara trots avsaknad av åskådare på läktarna.

Speltips Djurgården – Hammarby 9/8

Hammarby har fått allt annat än önskad start på årets Allsvenskan. Många trodde på ett stekhett Hammarby som fått extra skjuts av både Zlatans pengar och och Zlatans närvaro tidigare under försäsongen. Istället har vi fått se ett krampaktigt spel och många matcher med tappade eller helt uteblivna poäng. Däremot kan man i ett stockholmsderby inte dra för stora växlar på tidigare resultat. I en sådan här match är det så mycket mer som spelar in, inte minst själva ”taggandet” hos varje spelare som lirar denna afton.

Sex poäng skiljer dem åt

Ärligt talat är det inte så fasligt många poäng som skiljer Hammarby IF från Djurgårdens IF i den Allsvenska tabellen inför mötet. Tänk vad en Djurgårdsseger respektive en Hammarbyvinst innebär för poäng- och tabelläget. Vinner Djurgården finns en stor chans att man tar sig upp till topp-3 och inte minst att man drar ifrån Hammarby till en differens på hela nio poäng. Blir det däremot Hammarby som plockar alla poängen idag så skiljer det endast tre dem emellan.

Överspel på mål

Känslan är att Hammarby som bortalag har allt att vinna i mötet med Djurgården. Hemmalaget har favorittrycket på sig och förväntas vinna idag samtidigt som Bajen säkert i första hand kommer att säkra upp bakåt för att vid tillfällen hitta lägen framåt att överraska på. En målsnål tillställning kanske egentligen känns mer logisk men med tanke på att statistiken för tidigare matcher mellan lagen gör gällande att deras fyra senaste möten i Allsvenskan har resulterat med minst tre mål så tror vi, genom allt adrenalin som kommer flöda idag, även att dagens match slutar med minst tre mål totalt. Oddset för över 2.5 mål ligger i detta nu på 1.83 hos både Betsson och NordicBet.

Allsvenskan söndag 9 augusti 2020

14:30 BK Häcken – Kalmar FF
14:30 Falkenbergs FF – Malmö FF
14:30 Örebro SK – IFK Göteborg
17:30 Djurgårdens IF – Hammarby IF
17:30 Mjällby AIF – AIK
17:30 Östersunds FK – IF Elfsborg