Ikväll är det premiär för Brighton Chelsea i Premier League där bortalaget får ses som favoriter.

Chelsea har värvat friskt under sommaren.

Chelsea har värvat friskt under detta transferfönster som får en att påminnas lite om den satsning som man gjorde säsongen 2003/2004 då Roman Abramovitj tog över klubben. Anledningen till att man värvar så hårt just nu är dels att man har pengar från spelarförsäljningar att nyttja men även att man inte fick värva något förra sommaren. Pengar för stora spelarförsäljningar om man även räknar in förra sommaren är Eden Hazard 115 miljoner Euro och sen denna sommar Alvaro Morata 56 miljoner Euro. Spelare in sticker dock ut och överstiger denna summa. Vi tror att Chelsea tänker långsiktigt med sina värvningar då alla är unga och borde hålla ett antal år. FFP gäller över 5 säsonger och det som inte känns logist med alla nyförvärv denna sommar kanske gör det över 5 säsonger då man förmodligen inte behöver värva på ett tag.

Spelare in:

Kai Havertz 21 år, Bay Leverkusen, 80 miljoner Euro
Timo Werner 24 år, RB Leipzig, 53 miljoner Euro
Ben Chilwell 23 år, Leicester, 50 miljoner Euro
Hakim Ziyech 27 år, Ajax, 40 miljoner Euro
Malang Sarr 21 år, Nice, Free Transfer
Thiago Silva 35 år, Pars SG, Free Transfer

Totalt är man – 149 miljoner Euro om man räknar på spelarförsäljningar och inköp denna sommar enligt transfermarkt.com.

Alla nyförvärv är inte tillgängliga ikväll.

Chelsea kommer inte kunna starta med alla nyförvärv ikväll. Hakim Ziyeh och Ben Chilwell är småskadade och behöver några veckor till. Malang Sarr kommer direkt lånas ut för att få speltid. Kai Havertz och Thiago Silva har nyss anlänt till klubben där den sistnämnde behöver mer tid. Kai Havertz kommer troligtvis börja på bänken men förhoppningsvis kommer vi få se stjärnskottet några minuter. Den enda som definitivt kommer starta är Timo Werner som såg pigg ut i träningsmatchen mot just Brighton för några veckor sen. Kovacic kommer missa matchen pga avstängning. Med tanke på Corona och den korta försäsongen så har Chelsea endast avverkat 1 träningsmatch och det är lite intressant att det var mot Brighton som man nu har i premiären. Träningsmatchen slutade 1-1 och man kan helt klart konstatera utifrån det mötet att Brighton har en stark defensiv. Dessutom har man stärkt försvaret med ny målvakt (Robert Sanchez) och ny mittback från Ajax i Joel Veltman.

Speltipset

Vi tror att den här matchen kommer likna träningsmatchen i mångt och mycket där Chelsea förde spelet men åkte på en del farliga kontringar. Två straffar till Brighton i matchen varav en räddades då av Caballero. Frågan är om det blir Kepa eller Caballero som kommer stå i matchen. Trolig startelva för Chelsea skulle kunna se ut såhär:

Trolig startelva (4-2-3-1): Kepa; James, Zouma, Rüdiger, Azpilicueta; Jorginho, Kanté; Hudson-Odoi, Mount, Pulisic; Werner.

Brighton skulle kunna starta såhär:

Trolig startelva (3-4-3): Ryan; Webster, Dunk, White; Lamptey, Pröpper, Groß, Alzate; Lallana, Maupay, Trossard.

Vi tror att Chelsea kommer visa sig vara starkare i det här mötet och vi tror på en rak 2:a till oddset 1.66 @Unibet. (Oddset är löpande och kan komma att ändras).

Brighton – Chelsea har matchstart 21:15 och visas av Viasat sport premium/Viaplay och spelas på AMEX Stadium i Brighton.

Speltips Premier League