Celtic Milan med Zlatan i en av huvudrollerna möts i Europa League torsdag 22 oktober och kan ses på tv-kanal 9 med matchstart kl. 21:00.

AC Milan med Zlatan i storform

Stormatcher i Europa League och Champions League spelas slag i slag nu om dagarna när dessa fotbollscuper säsongsstartar med sina respektive gruppspelsmatcher i första omgången. Näst på tur i skottgluggen står Celtic – Milan och visst är vi några som verkligen längtar hela tiden efter att få se Zlatan Ibrahimovic spela. Zlatan verkar var i sin livs form, eller åtminstone presterar han just nu minst lika bra som i fornstora dagar när han varit som bäst under karriären. Med tanke på att han nyligen haft ett ofrivilligt uppehåll ett par veckor pga att han angripits av corona, men nu tillfrisknat, så lär han både vilja och få spela Europa League drabbningen mot Celtic under torsdagsaftonen. Ingen har väl undgått vilken fantastisk match Zlatan gjorde direkt efter tillfrisknandet i Milanoderbyt mot Inter i lördags där han gjorde båda målen för sitt Milan i 1-2 vinsten på bortaplan. Se höjdpunkterna från Inter – Milan en bit ner. Vi är sannerligen inte mätta på Zlatan-mål utan hoppas vi får uppleva ett par till mot Celtic idag igen!

Tv-kanal Celtic Milan

Celtic Milan är förstås på mångas läppar en torsdagkväll som denna när det vankas säsongspremiär i Europa League fotbollen. För välär väl då att vi har möjlighet att se Celtic Milan på tv-kanal 9. Vill du samtidigt spela på livebetting odds under tiden du ser matchen så finner vi dessa två spelbolagskungar vara de bästa alternativen att göra det på:

Även Alexander Isak är i farten ikväll när Real Sociedad spelar bortamatch mot kroatiska Rijeka och också den matchen visas på tv-kanal 9 med start 18:55. Njut nu av lite sköna målbilder från Zlatans seanste bravader mot lokalkonkurrenten Inter…

Celtic – Milan speltipset

Vid det här laget vet vi vad AC Milan går för då de i säsongsstarten av Serie A visat upp ett ruggigt bra kollektivt spel tillsammans med härföraren Zlatans spetskvaliteter längst där framme. Men även Celtic har visat upp fin fotboll på senare tid, även om det kanske varit mot lite klenare motstånd i den skotska ligan. Segersviten på åtta raka matchvinster i liga och cupspel bröts dock av en 0-2 förlust mot ärkerivalen Glasgow Rangers i helgen. Kanske ska vi se det som om Celtic hade tankarna på dagens Milan-match?

Spelarkvalitén i Celtic kontra AC Milan skiljer sig avsevärt och det skulle överraska oss enormt om hemmalaget orkar stå emot formstarka Milan och superstarka Zlatan. Oddset 1.75 hos både unibet och bet365 för bortavinst är förvånansvärt högt enligt oss och vi kan bara inte negligera detta faktum. Speltipset inför Celtic Milan fastställs därmed till seger för gästerna.

Europa League torsdag 22 okt

Matcherna i första omgången av Europa League gruppstadiet spelas enligt dagens matchtablå såhär:

18:55
CSKA Sofia – CFR Cluj
Dundalk – Molde
H. Beer Sheva – Slavia Prague
Lech – Benfica
Leverkusen – Nice
Napoli – AZ Alkmaar
PAOK – Omonia
PSV – Granada
Rapid Vienna – Arsenal
Rijeka – Real Sociedad (Kanal 9)
St. Liege – Rangers
Young Boys – Roma

21:00
Braga – AEK
Celtic – Milan (Kanal 9)
Din. Zagreb – Feyenoord
Hoffenheim – Röda stjärnan Belgrad
Leicester – Zorya
Liberec – Gent
Ludogorets – Antwerpen
M. Tel Aviv – Qarabag
Sparta Prague – Lille
Tottenham – LASK
Villarreal – Sivasspor
Wolfsberger AC – CSKA Moskva