Roligt möte väntar ikväll när Manchester United tar emot Chelsea hemma på Old Trafford. Två lag där det diskuterats mycket om defensiven.

Båda lagen har letat efter rätt mittbackspar

Manchester United har roterat en hel del i backlinjen där Victor Nilsson Lindelöf till och med blivit förpassad till bänken vid ett tillfälle. Det har hela tiden diskuterats om vem som ska spela bredvid Harry Maguire men frågan är om det dyra nyförvärvet verkligen ska spela. Han har nog inte riktigt levt upp till sin dyra prislapp. Senast mot PSG så saknades Maguire och då fick United ställa upp med ett helt nytt mittbackspar som gjorde det kanon.

Tuanzebe tog chansen när han fick den. Han har snabbhet som de andra mittbackarna saknar. Man kunde se i mötet med PSG att han höll jämna steg i löpduellerna med Mbappé. Han känns dessutom lite mer vårdad i sitt spel än t.ex Bailly. Bailly är skadad och missar matchen mot Chelsea. Harry Maguire har känningar baksida lår. Det gör att United förmodligen kommer ställa upp med samma backlinje som senast mot PSG med Van-Bissaka till höger, Lindelöf – Tuanzebe i mitten och Luke Shaw till vänster. De Gea är fortfarande given i målet.

Chelseas backlinje börjar kristallisera sig

Chelsea har också släppt in väldigt mycket mål, både den hår och förra säsongen. En stor del har varit att världens dyraste målvakt genom tiderna inte levererat. Kepa har gjort allt för många misstag och har ingen tilltalande statistik när det gäller räddningsprocent. Här har Mendy värvats in från Rennes och är nu given målvaktsetta hos Chelsea. Något som Frank Lampard dementerade i veckan.

Chelsea har precis som Manchester United letat efter rätt mittbackspar. Sen Thiago Silva anslöt i somras så är han given i backlinjen och han kommer garanterat bilda mittbackspar med Kurt Zouma. TIllsammans med Mendy i målet har de hållt nollan i 2 raka matcher. Till höger i backlinjen kommer vi få se talangen Reece James och till vänster kommer Ben Chilwell spela som gjort det jättebra sen han anslöt från Leicester.

Offensiv kvalité

Framåt har båda lagen mängder med offensiva valmöjligheter att tillgå. Cavani kan debutera för Manchester United och det blir i så fall spännande att se om Martial flyttas åt sidan till en ytterposition. Vi tror det och på den andra kanten kommer förmodligen Rashford starta. Som falsk 9 kommer vi se Bruno Fernandez som i sin tur backas upp av Pogba och Matic. Pogba och Matic är dock inte självklara. Senast mot PSG starta man med McTominay och Fred på de defensiva positionerna.

Chelsea har haft en del skadebekymmer på både Ziyech och Pulisic i inledningen av säsongen. Dessa spelare tror vi blir förstaval när de är i form. Men vi tror att Lampard väljer att starta med Mason Mount före Ziyech i kvällens möte. Mount och Pulisic kommer ta varsin kant och längst fram ställer man upp med Werner. Kai Havertz kommer ha liknande position som Fernandez har i United och han kommer backas upp av Kanté och Jorginho. Möjligen spelar Kovacic istället för Jorginho. Det gör att vi tror på följande startelvor ikväll:

Manchester United:

De Gea, Wan-Bissaka, Tuanzebe, Lindelöf, Shaw, Matic, Pogba, Rashford, Fernandez, Martial, Cavani

Chelsea:

Mendy, James, Silva, Zouma, Chilwell, Kanté, Jorginho, Mount, Havertz, Pulisic, Werner

Manchester United – Chelsea speltips

Båda lagen gjorde det bra i Champions League i veckan. Vi tror att man fortsatt kommer prioritera defensiven och vi kommer garanterat inte få se några tennis-siffror ikväll som när Tottenham gästade (1-6). Vi tror således på en målsnål tillställning där lagen kommer ha svårt att skapa målchanser. De som vågar mest vinner förmodligen mötet och som vanligt brukar det vara misstagen som avgör. Vi får se hur det slutar ikväll men här följer våra speltips:

Under 22,5 avslut i matchen totalt för båda lagen till oddset 2.00 @Unibet.

Under 9.5 hörnor i matchen till oddset 1.83 @Unibet.

Inget mål första 30 minuterna till oddset 2.16 @Unibet.

(Oddsen är löpande och kan komma att ändras)

Manchester United – Chelsea har matchstart 18:30 och visas av tv kanalen Viasat Premium och Viaplay.

Barcelona – Real Madrid live stream, tips La Liga 24/10

Speltips Premier League