Arsenal Burnley kan på förhand tyckas som en ointressant match där hemmalaget bara ska hämta hem 3 poäng. Men tittar man på tabellen och såhär långt in i säsongen så är mötet hyperintressant.

Arsenal saknar viktiga spelare

Pepe drog på sig rött kort senast och är avstängd. Dessutom så har David Luiz ådragit sig en huvudskada som gör att han måste vila. Özil är bortplockad från truppen och han har vi givetvis inte räknat med nån gång den här säsongen. Kolasinac har en muskelskada och kommer inte till spel och Martinelli är ur matchform. Framåt kommer man förmodligen starta med Lacazette, Aubameyang och Willian vilken är en strålande anfallstrio framåt. Det är inte heller där problemet ligger utan snarare i defensiven.

Tittar man på tabelläget så ligger man just nu på en 15:e plats vilket måste vara Arsenals sämsta säsongsöppning på år och dag. Skulle man förlora mot Burnley hemma ikväll ja får man faktiskt börja titta neråt i tabellen snarare än uppåt. I ligan har man endast tagit 1 poäng på de 4 senaste Premier League matcherna. De två senaste hemmamatcherna så har man förlorat mot både Villa och Wolverhampton, så varför skulle inte Burnley kunna ta poäng?

Burnley alltid starkare hemma

Vi vet hur svårslagna Burnley är hemma på Turf Moor men i bortspelet är man desto svagare. Man har allt att vinna i det här mötet där pressen ligger på Arsenal. Burnley spelar ett klassiskt 4-4-2 med två centrala forwards högst upp. Man spelar enkelt och är väldigt raka i sitt spel. Här kommer man garanterat att backa hem och låta Arsenal ha bollinnehavet. Spelplanen kommer vara kontringar och även försöka få med sig fasta situationer högt upp i planen. Vid de fasta situationerna så kommer man flytta upp mycket folk och stånga sig blodiga med Arsenals mittbackar. Den som tror att det här kommer bli en enkel resa för The Gunners är ute och seglar.. Arteta behöver få ut max av sina spelare om man ska lyckas vinna den här matchen. Framför allt behöver Arsenal ta till vara på sina lägen och vara kliniska i de avslut som ges.

Arsenal Burnley speltips

Speltipset då? Arsenal har spelat bra i många matcher men man har haft förtvivlat svårt sista tredjedelen och därefter har man också bli straffade i det omvända. Försvarsspelet har inte suttit och det är ganska troligt att Burnley kommer förvalta något av de lägen som man får. Arsenals fronttrio borde hitta nätet någon gång under 90 minuter.

Vårt speltips blir att båda lagen gör mål mellan Arsenal – Burnley till oddset 1.95@unibet

Oddsen är löpande och kan komma att ändras! Arsenal Burnley har matchstart 20.15 och visas av Viasat Premium och Viaplay.

Arsenal Burnley