Tidig Lördagsmatch i Premier League där Southampton tar emot Chelsea hemma på St Mary’s Stadium med matchstart klockan 13:30. Ni ser matchen direkt via live stream hos Viaplay. Att streama matchen innebär att du kan se den direkt över nätet om du saknar tv-kanalen.

Southampton har tappat formen

Southampton låg ett tag på en 3:e plats i tabellen efter den fina höstformen. Man gjorde det bra en bit in i början av januari men sen har något hänt. Jag vet inte om spelarna har blivit slitna eller om det bara är slump och otur. Spelet har sett het okej ut men resultaten har uteblivit. Ta t.ex mötet med Manchester United där man åkte på en utvisning efter 1 minut och 30 sekunder och sen var den dagen förstörd. Ytterligare en utvisning och storförlust 0-9. Man lyckades visserligen ta sig vidare i FA-cupen genom att bortaslå Wolverhampton hemma. Men i matchen efter när det gällde ligan så förlorade man mot Wolves vilket innebar Southamptons 5:e raka förlust i Premier League.

Nu väntar alltså Chelsea och det lär inte bli en lätt uppgift att ta sig an då londonlaget går som tåget just nu. Får man allt att stämma så har man så klart en chans. Hemma har man vunnit över både Arsenal och Liverpool den här säsongen. När man mötte Chelsea borta så hämtade man upp ett underläge och fick till slut med sig 3-3 från den matchen. På skadefronten hittar vi Obafemi, Smallbone, Wallcott och Walker-Peters.

Chelsea har kalasform – tufft schema väntar

Sen Thomas Tuchel tog över Chelsea har laget 1 oavgjord och därefter 5 raka vinster. Laget har släppt in endast 1 mål på dessa matcher och vid det tillfället så var det Rüdiger som gjorde självmål. Det är alltså ingen annan motståndare som lyckats göra mål på Tuchels Chelsea. Spelschemat har varit helt okej fram till och med dagens match mot Southampton. Man har visserligen mött Tottenham borta men som vid det tillfället saknade sin skyttekung Kane.

Tuchel har bytt ut en hel del spelare från startelvan där många av sommarens nyförvärv har fått kliva åt sidan och där gamla har fått chansen på nytt. Alonso och Christensen har fått speltid. Även Azpilicueta och Jorginho. Till och med Kepa i målet har fått stå två matcher på raken vilket visar att ingen är oersättlig. Tuchel bedyrade dock på presskonferensen senast att Mendy är förstavalet i målet och att det inte fanns någonting att hymla om där.

De spelare som fått mindre speltid av Tuchel inledningsvis är Zouma, Pulisic, Havertz, Ziyech, Kante, James, Chilwell. Vissa har dragits med småskador medans andra inte haft formen för att starta. Sen är det svårt att ändra på ett vinnande lag som gör det bra där ute från match till match. Tuchel har ändrat sättet Chelsea spelar på. Så klart blir det en injektion när en ny tränare anländer där alla vill visa upp sig. Men just nu så ser Chelsea rakare och vassare ut än under Lampard och man släpper in mindre mål. 3-4-2-1 ser uppställningen ut att vara just nu.

Det ska bli intressant att se hur Tuchel agerar nu när Chelsea går in i ett riktigt tufft spelschema med toppmöten i Premier League och för tillfället La Ligas bästa lag i Atletico Madrid i CL. Överlever Tuchel och Chelsea den här perioden med fina resultat så kommer det kunna bli en rolig vår för de blåa. På skadelistan har Chelsea Silva och Pulisic. Tveksamma till spel är Abraham och Havertz men troligtvis ingår de i matchtruppen.

Speltips Southampton Chelsea

Chelsea har som bekant släppt in väldigt lite mål och det är mycket tack vare att man har haft ett stort bollinnehav i sina matcher. Så länge som man har bollen så släpper man så klart inte till så mycket målchanser hemåt. Chelsea lär vara bollförande även i den här matchen. En spelare som varit dirigent i Chelseas senaste matcher är Kovacic. Han har nästan varit omöjlig att ta bollen ifrån. Jag tror inte att vi kommer få se några 6 mål i den här matchen som i mötet på Stamford Bridge. Gryende form på Werner som gjorde mål senast. Stärkt självförtroende nu och eventuellt islossning för tysken. Då Sotton saknar lite i anfallsväg i och med skador på Wallcott och Obafemi så tror vi inte på någon målkavalkad idag. Vi tror på en tight jämn match där Chelsea vinner med 1-2.

En rak 2:a på Chelsea testas till oddset 1.74 @Unibet

Chelsea har gjort det första målet i sina senaste 4 matcher och vi testar det spelet idag också till oddset 1.42 @Unibet.

Då Chelsea kommer vara spelförande så testar vi också spel på bollinnehavet. Mer än 59,5 % bollinnehav för Chelsea under matchen rekas till oddset 1.85 @Unibet.

Speltips Premier League Chelsea Southampton