Toppmöte väntar på Stamford Bridge idag där Tuchels Chelsea ställs mot Solskjaers United. Statistiken talar för bortalaget men nuläget ger en liten fördel för de blå.

Chelsea obesegrade under Tuchel

Om det är något som Tuchel lyckats med sen han tog över Chelsea så är det att sätta försvarsspelet. Laget har endast släppt in 2 mål på 8 matcher och har 6 vinster och 2 oavgjorda på dessa. I veckan gjorde man det bra mot Atletico Madrid där man vann den första Champions League matchen borta med 0-1. Några gamla spelare som Rüdiger och Alonso har fått chansen på nytt. Skadeläget ser ljust ut där endast Silva saknas i mittförsvaret. Flera av sommarens stora värvningar letar efter formen och har fått lite mindre speltid sista tiden. Ziyech, Chillwell och Havertz kämpar för att få starta för tillfället. Konkurrensen är god och stämningen verkar vara bra i gruppen. Nuläget ser ljust ut och man borde kunna ge United en rejäl fight här.

Fin bortastatistik på Manchester United

Manchester United har inte förlorat borta i ligan sedan den 19 januari 2020 när man besökte Anfield. Dessutom har man vunnit de 3 senaste tillfällena när man besökt Stamford Bridge. Man är otroligt svårslagna när man backar hem och sen ställer om snabbt i kontringsspelet. Rashford och Martial kommer garanterat störa Chelseas 3 backs linje. Nuläget ser dock lite jobbigt ut för United. Dels har man två dagars mindre vila då man spelade i Europa League så sent som i Torsdags. Sen har man en hel del frågetecken kring spelartruppen. Jones, Mata och Pogba missar definitivt matchen. Tveksamma till spel är van de Beek, McTominay, James och Cavani. Så det blir intressant att se vilket lag som Solskjaer lyckas ställa på banan. Det är blir även intressant att se duellen mellan Kovacic och Fernandez på mittfältet Vem kommer äga matchbilden?

Speltipset

Som vi nämnde inledningsvis så talar nuläget för Chelsea men den fina bortastatistiken talar för United. Vi som kommer ihåg det senaste mötet på Old Trafford så var det inte många chanser som dök upp. Det var en av säsongens tråkigaste matcher där inget av lagen vågade riskera något framåt. Troligt är att vi ser ett liknande scenario ikväll med många spelare bakom boll som säkrar upp ytor för varandra. Vi räknar med att United kommer backa hem, Chelsea kommer föra spelet men särskilt många målchanser kommer det inte bli.

Båda lagen gör mål? Nej, till oddset 2.02 @Unibet

Under 2.5 mål i matchen till oddset 1.82 @Unibet

Oddsen är löpande och kan komma att ändras. Chelsea – Manchester United har matchstart 17:30 och du kan se de via live stream hos Viaplay.

Speltips Premier League