Torsdagens bästa speltips 6 maj hittar vi inför returmötet Roma – Manchester United i Europa League semifinalen. Roma – Manchester United sparkar igång 21:00 på Stadio Olimpico och direktsänds på Kanal 9.

Speltips Roma – Manchester United 6 maj

Första matchen blev en målfest av sällan skådat slag där totalt åtta mål kunde ses, varav hemmalaget Manchester United stod för sex av dem. Förstås ett tungt nederlag för Roma som absolut måste kämpa för att vända på det här, men där få tror på att de ska lyckas.

Kanske Romas mål för ikväll först och främst handlar om att revanschera sig för utskåpningen senast och visa sina fans att de kan stå upp mot United på ett bra sätt. Dock talar både den urusla formen och de många skadade spelarna i truppen mot att Roma ska kunna glädja sina fans med en seger idag. Fyra förluster och två oavgjorda på deras sex senaste tävlingsmatcher, inkluderat Serie A och Europa League, är självklart inget roligt resultatfacit. Att sedan ovanpå det möta ett tokstarkt Manchester United med hela åtta spelare i truppen frånvarande på grund av skador är sannerligen ingen drömsituation. Eventuell nytändning kan Roma-truppen få i form av nye tränaren José Mourinho som ersätter nuvarande tränaren Paulo Fonseca, men portugisen anländer inte förrän den här säsongen är slut.

I Manchester United är allt frid och fröjd. Välspelade matcher med finfina resultat och en nästintill skadefri trupp. Inte undra på att minerna är uppåt på Ole Gunnar Solskjær och kompani i United-lägret. Ole kommer inte ta några risker och lär intala sina spelare att finalplatsen ännu inte är bärgad, allt för att inte underskatta Roma på något sätt idag. Vinstoddset 1.91 (hos Unibet) för att bortalaget Manchester United går segrande även ur dagens fotbollskamp med Roma är alldeles för bra för att vi inte ska nappa på erbjudandet.

Fotboll torsdag 6 maj 2021

Europa League semifinal returmatch
21:00 Arsenal – Villarreal
21:00 Roma – Manchester United

Bundesliga
18:30 Hertha Berlin – Freiburg

Ishockey torsdag 6 maj 2021

SHL Final match 3
20:00 Rögle BK – Växjö Lakers

NHL inatt (i morgon bitti)
01:00 Boston Bruins – New York Rangers
01:00 Carolina Hurricanes – Chicago Blackhawks
01:00 New York Islanders – New Jersey Devils
01:00 Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres
01:00 Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens
03:00 Edmonton Oilers – Vancouver Canucks