Nu råder i det närmaste hallelujastämning, löningen har kommit och vi har en lillördag idag 26 maj beståendes av Europa League final 2021 att se fram emot mellan Manchester United och Villarreal. 9500 åskådare är tillåtet på plats i fotbollsstadion Miejski Gdańsk, Polen.

Villarreal – Manchester United har matchstart 21:00 och visas på TV-kanal 9.

Inför Villarreal – Manchester United

Manchester United har idag möjligheten att för andra gången på fyra år bli Europa leaguer mästare. 2017 vann Manchester United finalen över Ajax med 2-0 på Friends Arena i Stockholm. Då var Zlatan Ibrahimovics en spelare i Uniteds lagbygge, även om han missade finalmatchen på grund av skada. Senare under sommaren samma år värvades Victor Nilsson Lindelöf in och Zlatan Ibrahimovic drog samtidigt vidare till Los Angeles Galaxy.

Medan Manchester United har bärgat många cup- och ligatitlar genom åren så har dagens andra motståndare Villarreal ett betydligt blygsammare titelfacit. Enda gångerna som Villarreal har vunnit en titel av lite dignitet var när man vann den nu nedlagda Intertotocupen åren 2003 och 2004.

Något som vi tycker är helt sjukt är att de fyra gånger Villarreal och Manchester United mött varandra under 2000-talet har alla dessa matcher slutat oavgjort. Och inte bara det, alla fyra mötena har slutat 0-0! Tänk om det blir så att det står 0-0 även vid full tid i dagens finalmatch?

Finaltipset Europa League 2021

Med tanke på den historiska aspekten mellan de här två lagen blir vi lite fega i vårt vinnartips. Tanken var först att spela på Manchester United som segrare vid full tid. Men nu tänker vi att det mycket väl kan stå oavgjort vid full tid. Däremot tror vi att Manchester United vinner trofén i det långa loppet. Oddset för att Manchester United vinner över Villarreal (inklusive övertid och straffar) är 1.42 @Unibet här.

Bonuspengar vid spel på sport