USA möter idag Kanada i VM semifinal i Ishockey VM. Matchen och nedsläppet är redan klockan 13:15 idag och visas av tv-kanalen SVT1. Du kan även live streama hockey matchen på både SVT Play och Unibet här >>.

Den moraliska finalen?

I den andra semifinalen gör Finland och Tyskland upp om en finalplats men frågan är om inte dagens drabbning mellan USA och Kanada är helt avgörande för vem som vinner hela mästerskapet. Kanada har sin giftigaste poängspelare i Connor Brown hemmahörande i Ottawa Senators som gjort 11 poäng, 2 mål och hela 9 assist under turneringen. Tätt följd av Adam Henrique (Anaheim Duks) 5 mål och 5 assist och Andrew Mangiapane (Calgary Flames), 5 mål och 4 assist.

USA har sin hittills bästa poängspelare i Conor Garland (Arizona Coyotes) 5 mål och 5 assist. USA får ses som favoriter då man vann sin grupp tämligen enkelt. Efter förlusten mot Finland i premiären gick man sedan rent i gruppen i huvudrundan. Därefter slog man ut Slovakien med 6-1 och känns nu som man spelat ihop sig och fått ihop ett slagkraftigt lag som blir svåra att besegra. Kanada har fått slita i turneringen och tog sig med nöd och näppe till slutspel. Det krävdes inbördesmöten och seger mot Kazakstan för att bärga fjärdeplatsen i tabellen. Därefter lyckades man kvittera mot Ryssarna och avgöra i förlängningen. På något vis har man tråcklat sig vidare och inte direkt övertygat. Frågan är om det inte tar slut nu då USA känts alldeles för bra.

Speltips

USA får tipset av oddset då oddset på amerikanerna är hela 2.33. Vi ser ett stort spelvärde i seger för USA och rekar ettan mot Kanada till oddset 2.33 @Unibet. (Oddset är löpande och kan komma att ändras).

I den andra semifinalen tar sig Finland an Tyskland med nedsläpp 17:15 som visas av SVT2 samt via streaming på Unibet här >>.

USA Canada Hockey-VM 5 juni 021

Mikael Ymer – Jannik Sinner Franska Öppna 16-delsfinal

Sverige – Armenien Live Stream, TV & Oddstips 5/6