I fotbolls-EM så är det, förutom Sveriges matcher och möjligen de våra nordiska grannar är inblandade i, de riktigt stora matcherna med ”tungviktslagen” som lockar allra mest. Idag har vi ett sådant tungviktsmöte mellan Frankrike och Tyskland. Två av de stora förhandsfavoriterna att slåss om EM-guldet Frankrike och Tyskland drabbar samman kl. 21:00. Underbart kul!

Fotbolls-EM tisdag 15 juni 2021:
18.00 Ungern–Portugal (SVT)
21.00 Frankrike–Tyskland (TV4)

Läs mer om hur du kan se alla matcher i fotbolls-EM via live streaming.

Frankrikes EM-trupp 2021

Målvakter: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (OM), Mike Maignan (Lille)

Försvarare: Benjamin Pavard (Bayern), Léo Dubois (OL), Raphaël Varane (Real), Kurt Zouma (Chelsea), Presnel Kimpembe (PSG), Clément Lenglet (Barça), Lucas Hernandez (Bayern), Lucas Digne (Everton), Jules Koundé (Séville FC).

Mittfältare: N’Golo Kanté (Chelsea), Paul Pogba (Man. United), Adrien Rabiot (Juventus), Corentin Tolisso (Bayern), Moussa Sissoko (Tottenham), Thomas Lemar (Atlético).

Anfallare: Marcus Thuram (Mönchengladbach), Kingsley Coman (Bayern), Kylian Mbappé (PSG), Antoine Griezmann (Barça), Olivier Giroud (Chelsea), Karim Benzema (Real), Wissam Ben Yedder (Monaco), Ousmane Dembélé (Barça).

Tysklands EM-trupp 2021

Målvakter: Bernd Leno, Manuel Neuer, Kevin Trapp

Försvarare: Matthias Ginter, Robin Gosens, Christian Günter, Marcel Halstenberg, Mats Hummels, Lukas Klostermann, Robin Koch, Antonio Rüdiger, Niklas Süle.

Mittfältare: Emre Can, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Ilkay Gündogan, Kai Havertz, Jonas Hofmann, Joshua Kimmich, Toni Kroos, Thomas Müller.

Anfallare: Jamal Musiala, Florian Neuhaus, Leroy Sané, Kevin Volland, Timo Werner.

Frankrike – Tyskland tipset 15/6

Frankrike – Tyskland är en ruggigt svår match att på förhand utse en vinnarkandidat i. Men under deras senaste fem möten så har Frankrike vunnit tre och de två övriga har slutat oavgjort. Men då ska vi veta att de inte har mötts sedan hösten 2018 i UEFA Nations League. Lagen kommer definitivt ha respekt för varandra och här tror vi nästan att ingen av dem kommer vara särskilt missnöjda om det blir ett oavgjort resultat. Hellre få med sig en poäng än ingen alls inför fortsättningen. Under totalt 2.5 mål tippas till odds 1.76 @Unibet.

Spelbonusar odds & liveodds

Plocka hem några sköna extraslantar att spela på odds och livebetting med under fotbolls-EM:

Läs också: Spela odds på fotbolls-EM 2021