Lördag kväll 21:00 Italien mot Österrike i åttondelsfinal. Matchen mellan italienarna och österrikarna spelas på Wembley stadium i London, England. Äntligen har det dragit ihop sig till åttondelsfinaler i EM och lördagens kvällsmatch något att bita i.

Italien favoriter

Det var nog inte så många som tänkte på Italien innan EM turneringen startade men som man har levererat under gruppspelet. Man har kanske spelat den bästa anfallsfotbollen av alla lag hittills och defensiven har varit anmärkningsvärt bra. Italien med Mancini vid rodret har spelat 11 matcher utan att ha släppt in mål! För mig har de seglat upp som en av favoriterna att vinna hela EM. Laget spelar så tight och så bra och man pressar sina motståndare högt där hela laget hjälps åt och sätter pressen samtidigt.

Insigne, Berardi och Immobile är alla tekniska och spelskickliga. Man är väldigt rörliga i sitt anfallsspel. Mot Schweiz fick vi även se Locatelli göra två mål varav ett var otroligt vackert. Först spelade han ut bollen (på volley) på kanten till sin lagkamrat Berardi. Båda spelar i Sassulo så de känner varandra väl. Sen tog Locatelli en 60 meters löpning för att sedan få tillbaka bollen av Berardi och göra mål.

Jorginho (nybliven champions league mästare med Chelsea) styr det centrala mittfältet och har varit lika formtoppad i landslaget som i klubblaget. Backlinjen med Chiellini och Bonucci håller absolut världsklass. Deras erfarenhet och rutin har varit starkt bidragande till att Italien hållit nollan i elva raka matcher.

Österrike tog 6 poäng i sin grupp

Österrike tog 6 poäng i sin grupp efter segrar mot Nordmakedonien och Ukraina. Det kanske inte har varit det svårast motståndet men man har gjort det bra ändå. Mot Holland fick man dock stryk med 2-0 och motståndet Italien kommer hålla minst samma kvalitet som det holländska laget. Detta blir en riktigt svår slutspelsrunda för Österrikarna att ta sig förbi. Det är klart att det aldrig finns några lätta matcher när man väl tagit sig till slutspel och de 16 bästa lagen i Europa kvarstår. Men faktum kvarstår att man nu kanske möter det bästa laget i hela turneringen. Italien är inte längre en outsider som man inte vet var man har utan har seglat upp som en huvudkandidat till guldet!

Fotbolls-EM Lördag 26 juni 2021

18.00 Wales – Danmark (TV4 & C More)
21.00 Italien – Österrike (SVT play)

Speltipset

Vi tror att Italien kommer ta ledningen i matchen sen kommer man backa hem och göra det trångt för Österrikarna på klassiskt italienskt vis. Därefter kommer lägen uppstå att göra både 2-0 och 3-0. Vårt speltips blir att Italien vinner över Österrike med minst 2 mål till oddset 2.38 @Unibet.

Italien Österrike fotbolls em