England – Danmark gör upp om vem av dem som får spela EM-final! Semifinalen i fotbolls-EM England – Danmark spelas onsdag 7 juli 2021 med avspark 21:00. Nu laddar vi upp inför matchen med te och ett danskt wienerbröd!

Semifinaler fotbolls-EM 2021

Tisdag 6 juli 21.00 Italien – Spanien (TV4)
Onsdag 7 juli 21.00 England – Danmark (SVT)

Visst hade det varit enormt kul om Sverige fortfarande varit kvar i hetluften. Däremot blir semifinalerna som nu ska spelas säkerligen inga sömnpiller. Det är de här medaljmatcherna man egentligen väntar på allra mest. Och nu är vi där!

England mot Danmark – en rödvit kamp

Det blir en rödvit fest oavsett hur EM-semifinalen England – Danmark slutar då bägge landslagens flaggor består av rött och vitt. Frågan är bara om det kommer bli våra danska grannar eller folket på de brittiska öarna som får jubla när matchen är avgjord?

Både England och Danmark befinner sig i en sanslöst bra form. Det som förenar dem ytterligare är att båda två haft det svårast mot sina närmaste grannländer. England spelade 0-0 mot Skottland i gruppspelet vilket var deras enda icke-seger så här långt i fotbolls-EM. Danmark förlorade EM-premiären mot Finland med 0-1, men har även förlorat mot Belgien med 1-2, båda matcherna i gruppspelet.

Speltipset inför ENG – DAN 7/7

Såklart är England semifinalfavorit mot Danmark. Men här måsta vi återigen påminna oss om den gamla klyschan att bollen är rund. En felstuds på en hand i straffområdet, en ändrad bollriktning som ställer målvakten, ett hjärnsläpp med rött kort som påföljd.  Vad som helst kan hända som vänder matchen till något helt annat än hur den såg ut bara en minut tidigare.

Om vi ska våga oss på en gissning om matchbilden så tror vi ändå på en rejäl kamp där lagen prioriterar att inte åka på baklängesmål framför att göra mål framåt. Den bilden kan i och för sig ändras ju längre tid matchen pågår med ställning oavgjort, och då är det nog engelsmännen som vill satsa lite mer framåt i så fall för att få fram ett avgörande innan förlängning och straffar riskerar att tas vid. England har vunnit merparten av alla sina matcher i fotbolls-EM med bara uddamålet. Vi tippar på att målkavalkaden uteblir och spelar på under totalt 2.5 mål till oddset 1.62 @Unibet.

Unibet erbjudande >> Sätt in 100 kr och få ett 100kr free bet!

TILL UNIBET HÄR!

England – Danmark EM tipset 7 juli 2021