Olympiska spelen i Tokyo tjuvstartar redan på onsdag 21 juli 2021 med damfotboll där Sverige – USA är en av matcherna denna OS-premiärdag.

Sverige – USA har avspark kl. 10:30 och sänds på tv-kanalerna TV-kanaler Discovery+, Eurosport 1 och Kanal 5.

Olympiska spelen fotboll damer 21/7

09:30 Storbritannien – Chile
10:00 Kina – Brasilien
10:30 Sverige – USA
12:30 Japan – Kanada
13:00 Zambia – Nederländerna
13:30 Australien – New Zealand

Sverige – USA OS-tipset 21 juli

Det ska bli väldigt intressant att se hur Sverige kommer klara sig i sommarens OS i Tokyo. Vissa hävdar att Sverige ställer upp med det starkaste damlandslaget på många år. USA blir dock värsta tänkbara motståndet för Sverige i öppningsmatchen i OS-fotbollen för damer. inte bara för att amerikanskorna är regerande OS-mästarinnor. USA har inte förlorat en enda landskamp sedan träningsmatchen mot Frankrike för två och ett halvt år sedan. På de 44 senaste matcherna har USA vunnit 40 av dem och spelat oavgjort i de 4 övriga. Skapligt imponerande får vi medge. Sverige har å sin sida inte förlorat under sina 12 senaste matcher varav 9 slutat med seger. När det gäller de senaste inbördes mötena mellan Sverige och USA så är amerikanskorna något bättre än svenskorna. Men det har varit oerhört jämna resultat där endast en av de fem senaste matcherna slutat med vinst för USA med mer än 1 mål (0-2 i VM 2019). Förra gången Sverige mötte USA var nyligen i våras den 10 april i en träningslandskamp, och då slutade mötet oavgjort 1-1. Dags för svensk seger nu?

Vi tippar att det görs färre än 2.5 mål totalt i matchen Sverige – USA till oddset 1.85 @Unibet.