OS 2021 i Tokyo började på bästa sätt för svensk del med 3-0 kross av USA i damfotbollen, nu möter Sverige Australien i andra OS matchen lördag 24 juli med matchstart kl. 10:30. Du ser matchen på TV via antingen Discovery+ eller Kanal 5.

Damfotboll OS 24 juli 2021

09:30 Chile – Kanada
10:00 Kina – Zambia
10:30 Sverige – Australien
12:30 Japan – Storbritannien
13:00 Nederländerna – Brasilien
13:30 Nya Zeeland – USA

Inför Sverige – Australien 24/7

Vilken underbar uppvisning vi fick se av de svenska damerna när de Olympiska spelen rivstartade två dagar innan själva invigningen äger rum på fredag 23 juli. Våra svenska fotbollsdamer öste på från start och vann det mesta i form av bollinnehav, hörnor, antal farliga anfall och framförallt antal mål. 3-0 är sannerligen inget man skojar bort! Men desto mer tröttsamt att en del medier väljer att fokusera på Sveriges neongula tröjor istället för att unisont hylla svenskornas insats.

Blågula giganter

På fotbollsplanen mot USA fanns många blågula giganter. Alla svenska lagdelar gjorde fantastiska prestationer. Framåt stack tvåmålsskytten Stina Blackstenius ut lite extra. Hon hade med lite mer flyt kunnat gjort ännu fler mål men å andra sidan med lite mer oflyt så hade hon kanske inte gjort något alls. Blackstenius skapade sig själv de här chanserna genom rätt speluppfattning och tajming. Hoppas verkligen inte att skadan hon ådrog sig längre in i matchen ska vålla några problem i turneringen framöver. Det svenska mittfältet med Caroline Seger, Kosovare Asllani och Filippa Angeldal såg urstarka ut och det krävs nog något extra från Australien för att manövrera ut dem. Försvaret tillät inte amerikanskorna komma igenom fasligt många gånger och när de ändå gjorde det så stod målisen Hedvig Lindahl i vägen.

Australisk vinst i OS premiären

Även de australiensiska damerna fick en bra start på OS när grannön Nya Zeeland besegrades med 2-1. Bara för att Sverige slog regerande VM- och OS-mästarinnorna USA med förkrossande 3-0 så är risken för bakslag altid stor om det svenska  självförtroendet bidrar till nonchalans mot Australien. I en träningsmatch tidigare i sommar, 15 juni, mellan just Sverige och Australien slutade matchen oavgjort 0-0. Idag ser inte startelvan riktigt lika dan ut men mittfältet i den matchen var exakt densamma som mot USA i onsdags. Varning för Australien är därmed utfärdad.

Sverige – Australien speltips OS

Förhoppningsvis ska Sveriges pangstart i OS inte sänkas av ett debacle mot Australien. Men det svenska damlandslaget i fotboll som spelar i OS känns som något alldeles extra faktiskt. Varje position i laget ser väldigt bra ut och med den form svenskorna visade upp mot amerikanskorna så ska det oerhört mycket till om australienskorna ska kunna plocka en poäng idag. Vi tippar svensk vinst i matchen Sverige – Australien till oddset 1.47 @Unibet.

Svenska OS-bonusar på odds & liveodds

Sno åt dig så många sköna extrabonusar du vill och kan om du vill. Spela på odds och livebetting under alla OS evenemang:

Heja Sverige!