Idag tar Mjällby AIF emot Malmö FF hemma på Strandvallen i Hällevik. Matchen startar 15:00 och härligt väder väntar när mästarna kommer på besök.

Malmö FF toppar tabellen

Malmö FF toppar just nu den allsvenska tabellen på 26 poäng men kan bli omsprungna av Djurgården som har 24 poäng och en match mindre spelad. Mjällby ligger i Mjällby är precis ovanför strecket och har ingen vidare form. Så det här mötet borde bara kunna sluta med bortaseger men vi är inte så säkra på det. Dels är Mjällby i stort poängbehov och dels är man svårslagna hemma på Strandvallen. Laget har bara en förlust hemma den här säsongen och den kom senast mot IFK Norrköping.

Tittar man på de 3 senaste matcherna cupen inräknat mellan Mjällby och Malmö FF så har inte pågarna vunnit någon av dessa under ordinarie matchtid. Malmö har alltså lite problem med Mjällby och dessutom komma till Strandvallen en stekhet dag som denna så kommer det krävas något extra om man ska ta med sig alla 3 poängen hem. Vi menar bara på att det inte kommer bli så enkelt som många kan tro på förhand. Att ställa ut skorna och inhämta 3 poäng är bara att glömma. Ola Toivonen saknas för Malmö FF medans Herman Johansson i hemmalaget inte kommer till spel med sin brutna ankel.

Speltipset

Vi testar med ett dubbelspel på dagens möte där vi tror på vinst för hemmalaget eller oavgjort i matchen.

Vi rekar dubbelchans i matchen dvs 1X mellan Mjällby och Malmö FF till oddset 2.28 @Unibet. (Oddset är löpande och kan komma att ändras)

mjällby - malmö ff

Dubbeln på Allsvenskan 19 juli till oddset 2.44