Sverige – Japan i damfotboll står på OS-schemat fredag 30/7 och nu har vi landat i slutspelsfasen och kvartsfinalerna. Det återstår åtta nationer i årets OS-turnering och de svenska fotbollsdamerna ser riktigt bra ut. Tänk om vi äntligen ska få se Sveriges damlandslag i fotboll ta ett ett OS-guld. Men först måste som sagt Japan besegras under fredagens kvartsfinal. Sverige – Japan har matchstart kl. 12:00 och sänds på Discovery+ och TV-kanal 5.

OS-fotboll damer 2021 – kvartsfinaler

10:00 Kanada – Brasilien
11:00 Storbritannien – Australien
12:00 Sverige – Japan
13:00 Nederländerna – USA

Sverige – Japan OS-tipset 30/7

Nu håller vi alla tummar vi har för att de svenska fotbollsdamernas fina inledning på detta OS nu avlöses av ett lika fint slutspel. Sverige möter värdlandet Japan i den ena kvartsfinalen och vi kan vänta oss ett heltaggat Japanskt damlandslag som förstås kommer göra allt för att det ska bli dem som tar sig till semifinal på svenskornas bekostnad.

Även om Sverige genomförde det inledande gruppspelet klanderfritt med ett närapå överraskande bra spel så betyder det inte jättemycket nu när det är vinna eller försvinna som gäller. Visst är ett starkt självförtroende värdefullt men bara om det används som en styrka istället för underskattning och nonchalans. Japanskorna har faktiskt inte spelat så dåligt hittills även om de ”bara” kom trea i sin grupp efter Storbritannien och Kanada. En oavgjord 1-1 mot Kanada, en 0-1 förlust mot Storbritannien och en slutlig 1-0 vinst mot Chile blev gruppresultatet. Tydligt kan vi se att Japan prioriterar ett starkt försvar som de också kompletterar med blixtsnabba kontringar. Ettrigheten och den fysiska uthålligheten kan vålla Sverige problem som verkligen måste vara på tårna hela matchen för att kunna manövrera ut Japan i OS-kvartsfinalen. Självklart både hoppas och tror vi att Sverige ska klara av det i och med den kanonstart på OS man spelat till sig.

Sverige tippas vinna över Japan till oddset 1.57 @Unibet.

OS-bonusar att betta extra med

OS är något aldeles extra i sportsammanhang och när vi nu är mitt uppe i sommar-OS så kan man passa på att avnjuta alla sportevenemangen extra mycket genom att spela odds på dem med sköna extraslantar. Ta för dig av alla svenska spelbonusar som erbjuds under OS:

Titta eller lyssna på Sverige – japan och betta på matchen med fina bonusar. Nu vill vise Sverige ta sit till semifinal i OS 2021.