Australien – Sverige är semifinal nummer två i OS-damhandbollen måndag 2 augusti 2021 och Kanal 5, Eurosport 2 eller Discovery+ är tv-kanalerna att ratta in om du vill se dramatiken. Inför matchen Australien – Sverige har vi plitat ner ett speltips med dubbeloddset 2.40 åt dig som är spelsugen.

Fotboll Damer OS 2/8

10:00 USA – Kanada
13:00 Australien – Sverige

Australien – Sverige OS-tipset

Sveriges damlandslag i fotboll har siktet inställt på OS-guld i Tokyo och nu är det nära. Semifinalmotståndet heter Australien och det är ett lag som Sverige mötte i gruppspelet och vann över. 4-2 skrevs segersiffrorna till och svenskorna har därmed ett litet psykologiskt övertag på australienskorna. Det har varit enormt kul att följa och se Sverige spela fotboll i OS där allt motstånd hittills fått bita i gräset.

Australien imponerar

Australien har också spelat utomordentligt bra efter mötet med Sverige i gruppspelet. Bland annat har Australien spelat oavgjort 0-0 mot USA samt vunnit över starka Storbritannien i kvartsfinalen efter förlängning. Så trots fina svenska vinster över bland annat Australien, USA och Japan i kvarten så kan ingenting tas för givet. Australien kan mycket väl ställa till stora problem för Sverige i semifinalen. De har ju skaffat sig viktig information och erfarenhet ifrån förra mötet dem emellan säkert kan vara till nytta inför semin. Och Sverige får verkligen se upp med den målfarlige anfallare Samantha Kerr som ju gjorde båda Australiens mål mot Sverige och som även gjorde två mål mot Storbritannien i kvartsfinalen. Totalt fem mål har hon gjort i årets OS och vi vill sannerligen inte se henne sänka Sverige under måndagen.

Sverige med fortsatt fin form

Som tur är har kan ju Sverige kontra med ett koppel formstarka spelare i laget som exempelvis Stina Blackstenius (4 mål), Kosovare Asllani och lagkapten Caroline Seger. OS-formen hos svenskorna infann sig ju direkt redan i första OS-matchen mot USA som krossades med 3-0, och som sedan behållits. Dock såg det bitvis lite skakigt ut mot Japan i kvartsfinalen när japanskorna först kvitterade till 1-1 och sedan var en hårsmån ifrån att få med sig en straff. Sverige hade VAR och turen på sin sida, särskilt när svenskorna själva fick med sig en straff i andra halvlek som resulterade i mål.

Australien – Sverige är en semifinalmatch som vi tänker spela livodds på under tiden matchen håller på. Men vi vill ju också lira ett odds innan matchstart vilket samtidigt nu får utgöra vårt speltips. Vi tippar ett dubbelodds på svensk vinst (odds 1.70) och att det görs över 2.5 mål i matchen (odds 1.68) till ett totalt odds på 2.40 spelat hos Unibet.