Declan Rice till Chelsea är ett rykte som vi tror att det finns en hel del sanning i. Dels började man prata om övergången redan vid januarifönstret och dels är det en spelare som gjort bra ifrån sig under sommarens EM-spel.

Declan Rice stark och bolltrygg mittfältare

2014 gick Declan Rice rån Chelsea till West Ham Unitet. Det dröjde till den 21 maj 2017 då han debuterade i Premier League i en 2–1-vinst över Burnley. Vid det tillfället blev han inbytt i den 91:a minuten mot Edimilson Fernandes. Men det är först förra säsongen och denna som hans karriär tagit fart på riktigt.

Han har varit en viktig pusselbit i David Moyes lagbygge. Med sin tyngd, löpstyrka och teknik är han som klippt och skuren på det centrala defensiva mittfältet. Han var en av Englands bästa spelare under sommarens EM slutspel och det är inte konstigt att storklubbarna står i kö att värva honom. Dessutom har han framtiden framför sig.

Speltipset

Det finns en hel del saker som talar för en övergång till Chelsea. Dels är det hans moderklubb en gång i tiden och han är född och uppvuxen i London. West Ham har satt en hög prislapp på sin guldklimp där man sägs vilja ha omkring 80 miljoner euro. Något som spär på ryktena är att West Ham intresserat sig för Tammy Abraham och skulle då kunna bli en delbetalning om en övergång blir av.

Tomas Tuchel och styrelsen i Chelsea är överens. Alla älskar, och vill ha Declan Rice! Tuchel har tydligt uttryckt att han är i behov av en ny central mittfältare och ett första bud borde komma inom kort. I takt med att City och United spenderar så kan det här vara en övergång som visar att Chelsea också spänner musklerna inför kommande säsong.

Vårt speltips blir att en övergång blir av och tippar på att Declan Rice spelar i Chelsea kommande säsong till oddset 4.00 @Unibet.

Declan rice chelsea