I dag möter Malmö FF skotska Glasgow Rangers i den tredje kvalrundan till Champions League.

Rangers är regerande mästare i skotska ligan och går in i Champions League-kvalet i den tredje kvalrundan. Klubben tränas som bekant av Steven Gerrard och har den tidigare MFF-mittbacken Filip Helander i laget. Om Filip är tillgänglig blir det ett roligt möte för honom att spela mot sin förra klubb.

Malmö FF mötte Rangers även i kvalet till Champions League 2011, då slog skåningarna ut ”The Gers” i den tredje kvalomgången efter att man vunnit med 1-0 på Ibrox och sedan spelat 1-1 hemma. Därefter åkte MFF ut i playoff mot Dinamo Zagreb. Nu återstår det att se hur långt MFF tar sig. Det vore så klart kul med ett svenskt lag i Champions League då det inte händer så ofta nu för tiden.

Glasgow Rangers alltid svårslagna

Det är aldrig lätt att komma till Ibrox och få med sig några poäng. Skottarna har fanatiska fans som stöd i ryggen. Till skillnad mot engelska fans så är skotska fans mer skötsamma. De sjunger, spelar och klär sig i kilt vid mästerskapen. Det blir intressant att se hur de beter sig när de kommer till Sverige. Men vi tror på en god och härlig stämning oavsett hur matchen slutar.

Kan Malmö FF få med sig ett bra resultat från den första matchen på Eleda stadion så kan allt hända. Ett bra resultat behöver rimligtvis inte innebära seger utan det viktiga är att man inte släpper in mål. 0-0 kan t.ex vara ett okej utgångsläge inför returen på Ibrox. Dock tror vi att Malmö FF gasar som de alltid gör på hemmaplan.

Speltipset

Vi tror att Malmö kommer gå för seger och trycka på stora delar av matchen. Glasgow inledde sin säsong för 4 dagar sen genom att vinna över Livingston hemma med 3-0. En tämligen enkel seger och man behövde inte förta sig och kunde vila flera spelare i truppen inför mötet med Malmö. MFF brukar vara bra i Champions League. Det har man visat förr om åren att man kan spela jämnt med de allra bästa lagen, i alla fall på sin hemmaplan.

Vi tror att Malmö FF vinner hemma över Glasgow Rangers och testar en rak etta till oddset 3.45 @unibet.

Malmö FF – Glasgow Rangers startar 19:00 och vi håller tummarna för att bra utgångsläge inför returen.

Malmö FF - Glasgow Rangers Champions League kval