Halmstad tar emot serietvåan Malmö FF hemma på Örjans Vall med matchstart 17:30 idag Lördag.

Malmö FF klara favoriter

Malmö FF är klara favoriter om man endast kikar på den Allsvenska tabellen. Men tar man sig en närmre titt på hemma och borta statistiken så är det inte en solklar tvåa. Halmstad har nämligen ännu inte förlorat den här säsongen hemma på Örjans Vall. 1 seger, hela 5 oavgjorad och 0 förluster har det blivit såhär långt. Ola Toivonen saknas i bortalaget och är så klart ett avbräck. Men Malmö FF:s trupp är tillräckligt bra för att man ska kunna ta 3 poäng här.

Det finns en annan sak som man måste ha i åtanke innan man väljer sitt spel i det här mötet. Det är att Malmö FF lagt en hel del krut på Champions League kvalet som var i veckan. Där vann man mot Glaskow Rangers med 2-1 hemma och har ett bra lag där inför returen. Den returen är så klart mycket viktigare än mötet med Halmstad. Det ligger en hel del pengar i potten i den matchen och det skulle vara kul för svensk fotboll om Malmö FF tar sig vidare till nästa omgång där. Så frågan är var fokuset ligger inför mötet med Halmstad BK. Kommer man lufta truppen och vila några spelare?

Det kommer med andra ord inte bli en enkel resa till Örjans Vall där man kan ställa ut skorna och hämta hem 3 poäng. Halmstad – Malmö FF har matchstart 17:30 och visas av Discovery +.

Vårt speltips blir X2 där vi garderar upp med ett oavgjort resultat till oddset 3.50 @Unibet.

Specialodds på Malmö FF – AIK