De stora fotbollsligorna i Europa drar igång fredagen den 13:e augusti 2021 med full kraft när spännande premiärmatcher i engelska Premier League, spanska La Liga och tyska Bundesliga ska spelas. Franska Ligue 1, som i år drar till sig enormt intresse i och med Lionel Messis övergång från FC Barcelona till Paris SG, har redan tjuvstartat med en omgång sedan tidigare. Av dagens fotbollspremiärer så lockar spel på ligastarten i Premier League med Arsenals bortamöte med nyuppflyttade Brentford som slutade trea i Championship i våras och vann det efterföljande slutspelskvalvinst. Kul är att vi får se ett svenskt inslag i form av Brentford försvararen Pontus Jansson som precis uttalat sig om att han slutar i det svenska landslaget för att i första hand satsa på klubblaget och familjen. Blir spännande att se hur herr Jansson klarar av Arsenals offensiv med bland annat Alexandre Lacazette och Pierre-Emerick Aubameyang.

Fotboll fredag 13 augusti 2021

ENGLAND: Premier League
21:00 Brentford – Arsenal

SPANIEN: La Liga 
21:00 Valencia – Getafe (Stream på Unibet >>)

TYSKLAND: Bundesliga 
20:30 B.Mönchengladbach – Bayern München (Stream på Unibet >>)

FRANKRIKE: Ligue 1
21:00 Lorient – Monaco (Stream på Unibet >>)

Speltips Brentford – Arsenal 13/8

Otroligt häftig och intressant premiär i Premier League har vi att se fram emot. Uppflyttade Brentford har gjort en stark försäsong i träningsmatcherna där t.ex. 2-1 vinst över Valencia och oavgjort 2-2 mot Manchester United sticker ut lite extra. Att dessutom få vara med om Pontus Janssons debut i Premier League sammanhang spär på spänningen ännu mer.

Arsenal har slutat på åttonde plats i Premier League två säsonger i rad och siktar naturligtvis högre upp denna säsong. Men frågan är om de har vad som krävs. Två backar, David Luiz och William Saliba, samt mittfältaren Matteo Guendouzi har försvunnit ur truppen. De har ersatts med backarna Ben White från Brighton, Nuno Tavares från Benfica och mittfältaren Albert Lokonga från Anderlecht. Med andra ord ingen värvningsfrossa från Arsenals sida precis. Hemmalaget kan mycket väl överraska i premiären genom att ta poäng på Brentford Community Stadium i London mot gästande Arsenal.

Vi tippar på att Premier League premiären mellan Brentford och Arsenal slutar oavgjort till oddset 3.85 @Unibet.

Premiärbonusar att avnjuta

Speltips Brentford - Arsenal i Premier League premiär 13/8