Speltips Southampton – Manchester United 22/8: Premier League omgång 2 spelas på för fullt under helgen och 22 augusti är det tre engelska fotbollskamper i högstaligan på spelschemat. Flera av de förväntade topplagen är i hetluften i dagens bataljer; Southampton – Manchester United, Wolverhampton – Tottenham samt Arsenal – Chelsea.

Southampton – Man Utd tipset 22 aug

Så gött att Premier League är igång igen och man kan knappt bärga sig till nästa gäng matcher. Här och nu siktar vi oss på vårt speltips inför mötet Southampton – Manchester United i den andra ligaomgången.

Southampton inledde säsongen med en tung 3-1 förlust borta mot Everton. Det var framförallt andra halvlek som förstörde Southamptons dag. För i första halvlek tog Southampton ledningen i matchen genom nyförvärvet Adam Armstrong som värvats från Blackburn. 24-årige anfallaren Armstrong kan bli ett bra tillskott till Southamptons trupp då han gjorde hela 28 mål på 40 matcher under fjolårssäsongen i Championship. Normalt är Southampton ett betydligt bättre lag på hemmaplan. Under föregående Premier League säsong så vann man dubbelt så många matcher på hemmaplan jämfört med på bortaplan, 8 vunna hemma och 4 vinster på bortaplan.

Manchester United fick en strålande start på säsongen när Leeds besegrades med förkrossande 5-1. Och några riktigt positiva besked fick man också som säkert gladde tränaren Ole Gunnar Solskjær. Mittfältaren Bruno Fernandes gjorde ett hattrick och Paul Pogba visade vilken världsklasspelare han kan vara genom att spela fram till fyra av de fem målen. Kul för oss svenskar var också att Victor Lindelöf skickade iväg en perfekt långboll till Fernandes tredje mål och därmed kom svensken med i assistprotokollet.

Tipset måste, trots Southamptons favör av hemmaplan, bli ett spel på bortaseger för Manchester United till odds 1.64 @Unibet.

Fotbollssöndag 22 augusti 2021

ENGLAND: Premier League
15:00 Southampton – Manchester United
15:00 Wolves – Tottenham
17:30 Arsenal – Chelsea

SVERIGE: Allsvenskan
15:00 Halmstads BK – IFK Norrköping
15:00 IF Elfsborg – Hammarby IF
17:30 AIK – BK Häcken
17:30 Örebro SK – IK Sirius

SVERIGE: Superettan
13:00 Falkenbergs FF – Trelleborgs FF
15:00 GIF Sundsvall – AFC Eskilstuna
15:00 Östers IF – Örgryte IS

ITALIEN: Serie A
18:30 Bologna – Salernitana
18:30 Udinese – Juventus
20:45 Napoli – Venezia
20:45 Roma – Fiorentina
(Streama Serie A på Unibet >>)

SPANIEN: La Liga
17:00 Real Sociedad – Vallecano
19:30 Atletico Madrid – Elche
22:00 Levante – Real Madrid
(Streama La Liga på Unibet >>)

TYSKLAND: Bundesliga
15:30 Hoffenheim – Union Berlin
17:30 Bayern München – FC Köln
(Streama Bundesliga på Unibet >>)

FRANKRIKE: Ligue 1
13:00 Lyon – Clermont
15:00 Bordeaux – Angers
15:00 Metz – Reims
15:00 Montpellier – Lorient
15:00 Strasbourg – Troyes
17:00 Rennes – Nantes
20:45 Nice – Marseille
(Streama Ligue1 på Unibet >>)

Liverpool – Burnley Premier League tipset 21/8

Southampton - Manchester United PL-tipset 22/8