Toppmöte väntar i Premier League när Liverpool tar emot Chelsea hemma på Anfield Road. Lagen har inlett säsongen stabilt och tagit två vinster var på de två inledande omgångarna. Liverpool Chelsea har matchstart 18:30 och visas av Viasat sport premium, Viaplay och Viasat Ultra HD. För er som har en digitalbox som klarar upplösningen så rekommenderar vi att ni växlar till Ultra HD när matchen väl startar då det är en enorm kvalitét på den sändningen.

Liverpool knappa favoriter

Liverpool som har en skadefri trupp att tillgå är knappa favoriter enligt spelbolagen att vinna matchen. Oddset står i 2.45 gånger pengarna på Liverpool och 2.90 på Chelsea hos spelbolaget bet365. Chelsea saknar Ruben Loftus-Cheek och Pulisic som båda är sjuka.

Hela förra säsongen så kantades Liverpools spel och trupp av skador. Nu har man en skadefri trupp att tillgå inledningsvis av säsongen. Det ska bli väldigt intressant att se om man lyckas vara med hela vägen i toppen och hitta formen från säsongen 2019-2020 då man tog hem ligan. Faktum är att Liverpool inte förlorat hemma med Van Dijk i startelvan på 45 matcher. Det gör att vi tänker oss en lite fördel till hemmalaget i det här mötet. Räkna också med att Klopps manskap kommer vara rejält taggade från start och det kommer bli hyperintressant att se hur Chelsea klarar första kvarten.

Chelsea som alltid försöker sig spela ur trängda lägen kan råka illa ut om man gör det från start. Mendy längst bak har inte ställt till med någon tavla än för Chelsea och varit stabil, men han har levt farligt några gånger då han deltagit i spelet med fötterna och passat runt tillsammans med övriga backar.

Chelsea ser allt bättre ut

Tuchel har gjort succé med detta Chelsea sen han tog över efter Lampard. Han roterar friskt och ingen i laget kan känna sig säker på sin plats. Det gör att konkurrensen i truppen ökar och prestationen således ökar från samtliga. Man har en tydlig spelidé där alla vet vad de ska göra och vad som förväntas av dem.

Nyförvärvet Lukaku har gett Chelsea ytterligare spets och tillfört något som laget tidigare har saknat. Tyngd och någon att spela upp på som kan hålla i bollen centralt i anfallsväg. Det hade man inte tidigare när man spelade Werner centralt. Antagligen kommer pressen släppas på Werners axlar när Lukaku med sin prislapp anlänt till klubben. Att slänga in Werner med 20 min kvar med pigga ben kan nog så väl vara ett taktiskt drag. Här kan Chelsea verkligen variera sitt anfallsspel beroende vem av forwardsen man ställer på banan.

Matchen i matchen skulle vi säga är Van Dijk mot Lukaku. Vilken härlig duell vi har att vänta där!

Speltips Liverpool Chelsea

Med tanke på den defensiv som båda lagen besitter så tror vi inte på någon målkavalkad här. Chelsea släpper överlag in otroligt lite mål och detsamma gäller Liverpool nu när försvarsgeneralen är tillbaka. 0-0 är säkert ett resultat som båda lagen känner sig nöjda med. Vi kommer därför tippa ett underspel i det här mötet.

Under 2.5 mål rekas i mötet mellan Liverpool och Chelsea till oddset 1.81 @Unibet. (Oddset är löpande och kan komma att ändras)

ZSC Lions – Frölunda HC CHL Live Stream & Tips 28/8

Speltips premier league