Idag är det inte mindre än 13 VM-kval matcher på schemat och vi har tagit ut en trippel som vi tror på. Till att börja med, vilken härlig match av vårt svenska landslag mot Spanien i torsdags. Det var längesen som vi vågade så mycket! Skarvningar, dripplingar och olika finesser. Vi spela oss ur svåra lägen. Den nykomponerade backlinjen med Kraft, Linderlöf, Helander och Augustinsson fungerade fläckfritt. Forsberg gjorde fantastiska saker på mitten och balanserades fint av Olsson och Ekdahl. Det gjorde att Claesson kunde dra iväg på offensiva raider och stötta anfallet. Sen har vi nu ett nytt forwardspar som hittade varandra hela tiden. Om Isak gjorden en toppinsats så var Kulusevski snäppet värre. Det kändes som att de lyckades med allt! Framförallt vågade vi spela oss ur trängda lägen och inte bara rensa iväg bollen mot spelskickliga spanjorer.

Tänk om Zlatan hittar formen i höst och knackar på dörren till landslaget igen. Hur ska Janne Andersson göra då med vårt anfallspar som var ett av det bästa vi sett under 2000-talet. Det kommer ge huvudbry för Janne Andersson.

Se VM kvalet live gratis hos CMore

Streama VM-kvalet live helt gratis genom att ”prova Standard-utbudet 2 veckor fritt” hos C More här >>

Se VM-kvalet via live stream gratis i mobilen, paddan eller datorn om du inte har möjlighet att titta på tv-kanal 4 där du befinner dig när matcherna spelas. C More erbjuder live streaming av allt som sänds på TV4 och eftersom deras Standard-paket kan testas gratis i 2 veckor utan varken bindningstid, uppsägningstid eller reklamavbrott så är det ett ypperligt tillfälle att utnyttja erbjudandet nu när VM kvalet pågår och där Sverige möter Grekland veckan som kommer.

TITTA PÅ C MORE GRATIS HÄR!

Dagens trippel på VM-kvalet

Finland – Kazakstan 15:00, (1) till oddset 1.40 @Unibet

Lagen har inte mötes i tävlingssammanhang på 15 år. Så det finns inte mycket statistik att hämta lagen inbördes. Men faktum är att Finland är på uppgång som fotbollsnation. Man tog sig till EM i somras och man har inlett gruppspelet med två oavgjorda matcher. Vi kan nog enas om att Frankrike kommer vinna gruppen tämligen enkelt och det är kvalplatsen som man får rikta in sig på. Här slåss man med Ukraina och ska man ha en chans så ska man bara vinna det här mötet med Kazakstan. Teemu Pukki fixar ettan!

Cypern – Ryssland 18:00, (2) till oddset 1.35 @Unibet

Ryssland är kanske inte vad man har varit och genomför en generationsväxling i landslaget. Unga stjärnor är på väg fram. Cypern borta är inte en självklar två:a men visst ska väl ryssarna klara av detta om man vill ta sig till VM?

Nederländerna – Montenegro 20:45, (1) till oddset 1.11 @Unibet

Holland har haft problem med landslaget sista 10-15 åren. Man har inte kommit upp i samma kvalitet som när man hade Bergkamp, Gullit, Van Basten mm. Den storhetstiden letar man efter. Man har spelat bra periodvis men har haft svårt att få till kontinuitet i att vinna matcher. I EM gick man till slutspel men åkte ut direkt mot Tjeckien med 0-2. Nu ska man på nytt försöka kvala sig till VM och har inlett kvalet lite trevande. Seger här är ett absolut måste! Vi tar med ettan på kupongen!

Totalt odds: 2.10 synas med medelinsats @Unibet.

VM-kval speltips 2022