Växjö Lakers – Färjestad BK live stream och speltips erbjuds här inför premiäromgången lördag 11 september. Alla älskare av ishockey kan titta hit, nu är det dags för premiäromgången av SHL 2021/2022. Regerande mästare i Svenska Hockeyligan är Växjö Lakers och den här säsongen får vi klara oss utan HV71 som efter 35 år i högstaligan åkt ur.

Växjö – Färjestad live stream

Om du är ett fan av hockey och SHL så finns det bara en sak att göra, streama SHL live på C More här!

Växjö Lakers – Färjestad BK live stream och alla andra matcher i SHL visas i direktsändning utan reklamavbrott på C More. Första SHL-omgången för säsongen spelas

SHL omgång 1 – lördag 11 september 2021
15:15 Frölunda HC – Brynäs IF
15:15 IK Oskarshamn – Timrå IK
15:15 Växjö Lakers – Färjestad BK
18:00 Djurgårdens IF – Skellefteå AIK
18:00 Leksands IF – Malmö Redhawks
18:00 Luleå HF – Linköpings HC
18:00 Örebro HK – Rögle BK

Till C More’s hockeysektionen >>

Lyssna på Sportextra Hockeyspecial

Lyssna gärna på Hockeyspecial inför SHL-starten 2021/22 här där Sportextra (Radiosporten) går igenom allt inför SHL säsongen. Hockeyexperterna Per Svartvadet och Magnus Wahlman tar upp de 14 deltagande hockeyklubbarnas fördelar och nackdelar hos var och en av dem samt hur man tror varje klubbs tabellplacering kommer att vara när säsongen är slut. Vem tror du vinner SHL och åker ur?

Vad gäller i bottenstriden av Svenska Hockeyligan?

SHL 2021/2022 består av totalt 14 hockeyklubbar och Sportextra-panelen förklarar vidare… ”De två sista lagen (13 och 14) efter 52 grundomgångar kommer att spela ett negativt kval i bäst av sju matcher. Förloraren lämnar SHL, vinnaren stannar kvar. Vi minns hur det var i våras, Brynäs mot HV71, det var en rysare. Allt massmedialt intresse, trots pågående slutspel, riktades mot de matcherna. Alla var där, alla följde det, och nu tror Per Svartvadet i Sportextras hockeypanel att det blir Oskarshamn och Timrå som kommer att göra upp i bäst av sju denna säsong.” 

Speltips Växjö Lakers – Färjestad BK 11/9

Regerande mästarna Växjö’s första motståndare den här säsongen blir alltså en repris på kvartsfinalspelet förra säsongen eftersom Färjestad står på andra sidan isrinken denna premiärlördag. Då, i april, vann Växjö kvartsfinalserien över Färjestad med fyra raka vinstmatcher. Och sanningen är att Färjestad sett ut att fortsatt ha varit under isen när försäsongsmatcherna körde igång i augusti. Idel förluster under de fyra första försäsongsmatcherna har dock bytts ut till tre raka vinster nu lagom till säsongsstarten.

Växjö’s försäsong har mestadels bestått av Champions Hockey League. I CHL har det gått hyfsat men inte alls lika övertygande som i slutspelet i våras. Två vinster och två förluster i CHL har ändå troligen gjort Växjö väl förberedda inför SHL-premiären idag då intensiteten och kampviljan har varit på riktigt hög nivå då det rört sig om riktiga tävlingsmatcher istället för vänskapsmatcher.

Även om undertecknad har Färjestad BK som sitt favoritlag så måste jag erkänna att huvudet tror på hemmavinst för Växjö i premiären till odds 2.35 @ Bet365.

Spela på SHL med sköna extraslantar

Växjö Lakers - Färjestad BK live stream & tips SHL 11/9