Ikväll är det endast en Premier League match som spelas och det är Everton som tar emot Burnley hemma på Goodison Park med matchstart 21:00.

Everton har börjat ligan bra

I många säsonger i början av 2000-talet hade Everton alltid problem i början av spelschemat. Man åkte alltid på onödiga förluster och fick så att säga jobba sig uppåt i tabellen. Under våren var man alltid slagkraftiga och brukade alltid avsluta säsongen starkt. Nu har man visserligen haft ett någorlunda lätt spelschema inledningsvis där man vunnit 2 matcher och spelat 1 oavgjord. Man har inte mött någon av de förväntade topplagen än och därför är det nog så viktigt för klubben att man vinner matcherna mot övriga lag.

Förra säsongen kunde vi se hur Calvert-Lewin lyfte sig och fick ett riktigt genombrottsår. Den här säsongen har han börjat minst lika bra och gjort mål i varje match hittills. Det ska bli intressant att se om man han kan näta mot ett tight, defensivt spelande Burnley. Ja vi får räkna med en parkerad buss hänförd av Tarkowski i Burnleys mittförsvar.

Burnley tuffa att möta

Burnley brukar alltid spela tight och målsnålt. Hemma är man väldigt svårslagna medans man haft en del problem att hävda sig i bortaspelet. Man brukar backa hem och sen förlita sig på sitt omställningsspel där man har Wood och Barnes på topp. Wood gjorde 12 mål förra säsongen vilket är ett okey facit för ett mittenlag som Burnley. Barnes var småskadad förra säsongen och spelade bara hälften av matcherna där han totalt gjorde 3 mål under säsongen. Även om han har en liten annan roll än Wood där han fungerar som targetspelare så önskar man se mer mål framåt spelaren. Nu har Barnes fått en bra försäsong i benen och kommer vara en viktig kugge i Dyches lagbygge.

Speltipset

Det brukar vara målsnålt när Everton och Burnley drabbar samman. Därför rekar vi ett underspel i det här mötet.

Mindre en 2.5 mål i matchen synas till oddset 1.90 @bet365 (oddset är löpande och kan komma att ändras)

Speltips premier league